Klaar met muteren melden voor het administratiekantoor

Volgen

Zoals aangekondigd in onze grote Summer Release geven we met ingang van 14 september een eerste invulling aan de langgekoesterde wens namelijk het klaar met muteren kunnen melden aan je administratie- of accountantskantoor.

Hoe werkt het?

Je kunt via het tabblad Salarisverwerking in de verloningscarrousel middels een alarmbelletje aangeven dat je voor een bepaalde periode klaar bent met muteren. Dit kan ook voor de voorliggende periode waarvoor reeds een verloning heeft plaatsgevonden. Daar kan immers nog een extra verwerking voor uitgevoerd mogen worden.

Zodra er op dit alarmbelletje wordt geklikt, verschijnt onderstaand scherm.
In dit scherm kan er een e-mailadres opgegeven worden of wordt er een default e-mailadres getoond. Als het goed is heeft je administratie- of accountantskantoor hier al een default mailadres voor je gevuld staan. Zij moeten immers geïnformeerd worden over dit feit.
In het veld Opmerking kan eventueel nog een aanvullende opmerking worden opgegeven.
Deze opmerking wordt dan ook in de bijbehorende mail gevoegd richting je administratie- of accountantskantoor.

Zodra op de button Versturen wordt geklikt, wordt er rechtsboven een melding getoond dat de e-mail is verzonden en dat de gebruiker een bericht krijgt hij/zij kan beginnen met het verlonen van je administratie.

De mail zelf ziet er voor het administratie- of accountantskantoor er standaard als volgt uit:

In dit bericht maken wij gebruik van de volgende placeholders:

{GebruikerVoorletters}:               In bovenstaand voorbeeld is dat "M"
[GebruikerAchternaam}:             In bovenstaand voorbeeld is dat "Heijst"
{Administratienaam}:                  In bovenstaand voorbeeld is dat "Het nieuwe Loket.nl"
{Opmerking}:                              In bovenstaand voorbeeld is dat "Ik heb de mutaties voor 2021-08                                                                 ingevoerd etc."
{Periodenummer}:                      In bovenstaand voorbeeld is dat "202108"
{Clientnummer};                         In bovenstaand voorbeeld is dat "932"