Loonstroken beschikbaar stellen in Werknemerloket

Volgen

Bij het starten van de loonrun zijn de volgende velden aanwezig: 

- Beschikbaar WNL: Geef de datum op vanaf wanneer je de loonstrook van bijbehorende loonrun beschikbaar wilt stellen in Werknemerloket. Standaard wordt de datum van starten van de loonrun gevuld, tenzij je een standaard dagnummer hebt ingesteld (via Arbeidsvoorwaarden -> Administraties -> Dag beschikbaar in WNL)

- WNL mail: Geef aan of er op opgegeven datum een e-mailbericht moet worden gestuurd aan de werknemers. Ook voor deze indicatie kun je een default instellen, via Bedrijfsinformatie -> Overige contactgegevens -> WNL mail.

 

mceclip0.png

 

In het Werknemerloket zullen vervolgens alleen de loonstroken beschikbaar zijn die voldoen aan de volgende criteria:

  • De loonrun is goedgekeurd
  • De datum beschikbaar in WNL is kleiner of gelijk aan de huidige datum

Indien je de datum Beschikbaar WNL leeg maakt, zullen de loonstroken van die betreffende loonrun niet beschikbaar worden gesteld in het Werknemerloket.

 

Wijzigen datum Beschikbaar WNL

Nadat een loonrun is goedgekeurd, kun je bij de goedgekeurde loonrun de datum Beschikbaar WNL en WNL mail wijzigen. Hiervoor ga je bij de goedgekeurde loonrun naar het kopje WNL en kies je hier voor Wijzigen datum WNL en mail:

mceclip1.png

 

Datum beschikbaar WNL bij collectief verlonen

Collectief verlonen heeft een optie om de Datum beschikbaar WNL te muteren. Bij alle
werkgevers die collectief worden verloond zal dan deze datum gehanteerd worden tenzij er een
afwijkende vaste dag Beschikbaar WNL bij de werkgever is opgegeven onder Arbeidsvoorwaarden -> Administraties -> Dag beschikbaar in WNL.

 

Loonstroken voor werknemers zonder toegang tot het Werknemerloket

Indien je de loonstroken via Werknemerloket verstrekt, zullen er bij de verloningsruns twee extra knoppen verschijnen waarmee uitsluitend de salarisstroken worden weergegeven van de werknemers die geen toegang hebben tot het Werknemerloket:

mceclip2.png

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0