Download bestand Werkgevergegevens

Volgen

Het is als werkgevergebruiker mogelijk om een bestand op te vragen met daarin veel werkgever en dienstverband gegevens. Handig als input voor bijvoorbeeld je dashboard. Het betreft een widget op de overzicht pagina van Loket.nl.

mceclip1.png

Om deze functionaliteit te kunnen raadplegen heb je als werkgevergebruiker het recht Downloaden Werkgever gegevens nodig. Ook zal het product Downloaden werkgevergegevens(1060) op werkgeverniveau moeten worden geactiveerd. Deze handeling kan je contactpersoon van je accountant- administratiekantoor voor je verrichten.

Via de keuze Nieuw verzoek indienen kun je voor het gekozen jaar de download van de gegevens starten. Omdat het overzicht mogelijk uit veel gegevens bestaat is dit proces niet direct afgerond. nadat je hebt gekozen voor de optie Verzoek indienen verschijnt onderstaand scherm:

mceclip2.png

Je verzoek is in behandeling, ga gerust verder met andere zaken in Loket.nl. Zodra de download gereed is krijg je als gebruiker een e-mail. Uiteraard is dit e-mail sjabloon op de gebruikelijke wijze aan te passen. Alles over het aanpassen van e-mailteksten lees je in dit artikel, daarnaast is de standaard tekst voor het downloaden van werkgevergegevens toegevoegd.

mceclip0.png

In Loket.nl kun je de bestanden downloaden, na de keuze Downloaden verschijnt een bestand met extensie .rar. Dit bestand kun je met een ZIP programma openen en er verschijnt op onderwerp een aantal csv bestanden. Vanaf hier kun je gebruik maken van alle gegevens, leef je uit!

 

Lukt het openen d.m.v. een ZIP programma niet dan dient er op je pc eenmalig een koppeling gelegd te worden tussen het .rar bestand en het ZIP programma.

Dit kan op de volgende manier:

Als je het bestand heb gedownload, klik je met de rechtermuisknop op het bestand en kies je voor Eigenschappen. Op het tabblad Algemeen klik je op Wijzigen bij Openen met:

Je krijgt dan de vraag hoe je voortaan .rar bestanden wilt openen.
Kies dan voor Meer apps.
Kies daarna voor Een andere app zoeken op deze PC.

Ga dan naar de map c:\7-Zip en kies voor de toepassing 7zFM en klik op Openen.
Klik daarna op Toepassen en OK.

Vanaf dat moment worden .rar bestanden standaard met dit ZIP programma geopend als je er op dubbelklikt.

Je krijg dan een overzicht te zien met daarbinnen de betreffende .csv bestanden.

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0