Download bestand Werkgevergegevens

Volgen

Het is nu mogelijk om enkel in het nieuwe loket als werkgever gebruiker een bestand op te vragen met daarin veel werkgever en dienstverband gegevens. Handig als input voor bijvoorbeeld je dashboard. Het betreft een widget op de startpagina van het nieuwe Loket.nl:

Om deze functionaliteit te kunnen raadplegen heb je als werkgever gebruiker het recht Downloaden Werkgever gegevens nodig. Ook zal het product Downloaden werkgevergegevens(1060) op werkgeverniveau moeten worden geactiveerd.

Via de keuze Nieuw verzoek indienen kun je voor het gekozen jaar de download van de gegevens starten. Omdat het overzicht mogelijk uit veel gegevens bestaat is dit proces niet direct afgerond. nadat je hebt gekozen voor de optie Verzoek indienen verschijnt onderstaand scherm:

Je verzoek is in behandeling, ga gerust verder met andere zaken in Loket.nl. Zodra de download gereed is krijg je als gebruiker een e-mail. Uiteraard is dit e-mail sjabloon op de gebruikelijke wijze aan te passen. Alles over het aanpassen van e-mailteksten lees je in dit artikel, daarnaast is de standaard tekst voor het downloaden van werkgevergegevens toegevoegd.

In Loket.nl kun je de bestanden downloaden, na de keuze Downloaden verschijnt een bestand met extensie .rar. Pak dit bestand uit en er verschijnt op onderwerp een aantal csv bestanden. Vanaf hier kun je gebruik maken van alle gegevens, leef je uit!