Actualiseren schaalsalaris

Volgen

In Loket.nl kunnen salarisschalen worden opgenomen. Salarisschalen kunnen in Loket.nl worden opgenomen vanuit de cao. Ken je binnen jullie bedrijf eigen salarisschalen? Dan kun je deze salarisschalen opnemen in jullie administratie in Loket.nl. Lees hier meer over in dit artikel.

Wanneer in de administratie de juiste salarisschalen zijn ingericht, dan kun je namelijk het salaris bij de medewerker ophalen uit deze salarisschalen. Indien bij een medewerker bij Arbeidsvoorwaarden - Beloning - huidige beloningsregel de functionaliteit Salarisschaal toepassen op Ja staat, wordt op basis van de geselecteerde schaalsalaris en schaalsalariscel het bruto maandsalaris opgehaald uit de salarisschaal uit jullie administratie.

1.jpg

Wanneer de salarisschalen worden aangepast, door een verhoging in de cao of doordat jullie nieuwe salarissen worden toegevoegd in Loket.nl, kun je met een druk op de knop deze verhoging doorvoeren bij jouw medewerkers. 
Via Loket Classic - Collectieve mutaties - Beloning - Actualiseren schaalsalaris kun je de nieuwe lonen toepassen:
- klik op Actualiseren schaalsalaris
- geef de datum op waarop de nieuwe lonen in gaan (let op: de datum die als suggestie wordt gevuld is de datum van vandaag)
- voer uit 

2.JPG
Bij alle medewerkers die voldoen aan de juiste voorwaarden (gekoppeld aan een salarisschaal, gekoppeld aan een salarisschaalcel en salarisschaal toepassen Ja) wordt nu een nieuwe beloning toegevoegd per opgegeven datum.

Let op: indien de huidige beloningsregel reeds een einddatum bevat, kan het nieuwe salaris niet via de collectieve manier worden toegekend. Bij het uitvoeren van de actie zal je van deze medewerkers dan ook een signaal ontvangen. Voer bij deze medewerker de wijziging handmatig door.  


Overzicht beloning

Het overzicht beloning laat zien bij welke medewerkers het salaris wordt opgehaald uit de salarisschaal. Dit overzicht kun je in Loket Classic  ophalen via Werkgever - Overzichten - Export gegevens - Diverse salarisgegevens - Beloning.

1.JPG

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan even contact op met je contactpersoon van je accountants- of administratiekantoor.

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0