Exportset definiëren

Volgen

Een exportset is een zelf samengestelde verzameling looncomponenten die door de gebruiker kan worden samengesteld om op die manier een snelle(re) invoer van gegevens te bewerkstelligen.
Zo hoef je niet onnodig looncomponenten telkens op te zoeken.

De gebruiker kan voor verschillende doeleinden exportsets samenstellen. Hieronder bespreken we het definiëren van een exportset voor het toevoegen van variabele componenten.


Exportset variabele gegevens 
definiëren

Een exportset kan gedefinieerd worden door eerst een omschrijving voor de exportset in te voeren.
Om een exportset aan te maken, ga je in Loket.nl naar Werkgever -> Beheer -> Exportsets ->Componentenset -> Nieuwe componentenset

Vervolgens kunnen de gewenste looncomponenten via de optie Exportset looncomponenten aan deze exportset worden toegevoegd.

De aangemaakte exportset kan bij het invoeren van de variabele gegevens per werknemer maar ook bij de browser variabele gegevens geselecteerd worden.

Standaard exportset voor het invoeren van variabele gegevens

Om meer gebruikersgemak te bieden is het mogelijk om op werkgeverniveau een standaard exportset in te stellen voor de browser variabele gegevens en/of het scherm Werknemer -> Salarisadministratie -> Variabele gegevens.

Onder de optie Werkgever -> Arbeidsvoorwaarden -> Administratie -> Administratie voor salarisverwerking kan de standaard exportset voor browser en/of variabele gegevens worden geselecteerd.

Bij het openen van de variabele gegevens op werknemersniveau zijn de componenten uit de ingestelde standaard exportset direct beschikbaar.

1.jpg

Via de browser variabele gegevens in Loket.nl is er een mogelijkheid om in één overzicht de dienstverbanden te tonen om snel variabele gegevens te muteren.

Met behulp van een een exportset is dit nog beter vorm te geven voor de periodieke loonverwerking door in de browser variabele gegevens een (persoonlijke) exportset te selecteren.

2.JPG

 

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan even contact op met je contactpersoon van je accountants- of administratiekantoor.

 

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0