Herrekenen (TWK)

Volgen

Wanneer in Loket bepaalde zaken met terugwerkende kracht worden aangepast, kan dit loonresultaten tot gevolg hebben. In dat geval zal Loket bij de hier opvolgende loonrun herrekeningen op de strook presenteren. Vaak roepen deze herrekeningen vragen op bij de verwerker omdat deze de herrekening niet altijd kan herleiden. Een handig hulpmiddel om de herrekening te herleiden is het runoverzicht van de betreffende verloning. Anders dan de loonstaat, wordt in het runoverzicht enkel de verwerking van de betreffende verloning getoond. het runoverzicht is te vinden onder: Salarisverwerking -> Goedgekeurde Loonrun -> Runoverzicht

1.JPG


Hieronder een aantal voorbeelden hoe de meest voorkomende herrekeningen in een runoverzicht tot uitdrukking komen.

Aanpassing basisloon.

Voor de verloning van april is het basisloon met terugwerkende kracht aangepast per 1/1/2017 van €2208 naar €2298. Dit zorgt voor herrekeningen over de eerste drie perioden ter hoogte van 90 euro, dit bedrag zie je per periode geplust worden en zal, geculmineerd als totaal van drie perioden op een herrekenstrook in de salarisadministratie gepresenteerd worden. Een herrekenstrook kan dus (zoals in dit voorbeeld) betrekking hebben op meerdere perioden. Naast het plussen van de 90 euro per periode, kun je op het runoverzicht ook goed zien wat per periode de financiële gevolgen zijn voor de afdrachten, fondsen en grondslagen.

 

schermafbeeldingrunoverzichtbasisloon.png

 

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan even contact op met je contactpersoon van je accountants- of administratiekantoor.

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0