Afdrachtsverminderingen

Volgen

Het is mogelijk om afdrachtverminderingen op te nemen in de vaste of variabele gegevens van je werknemer(s) (Dienstverband -> Salarisverwerking -> Fiscale gegevens).

Via Dienstverband -> Salarisverwerking -> Fiscale gegevens -> Afdrachtverminderingen kan bijvoorbeeld de afdrachtvermindering S&O worden vastgelegd.

Aangezien deze afdrachtverminderingen niet op de salarisspecificatie verschijnen, is het mogelijk dat de bedragen in het werknemersbestand gedateerd of niet meer van toepassing zijn. Wij verzoeken je gebruik te maken van einddata en/of signaleringen. Controleer deze gegevens periodiek en pas deze eventueel aan.

schermafbeelding_vaste_mutaties_afdrachtverminderingen.png

 

Correctie S&O

De maandelijkse afdrachtsvermindering S&O is altijd een positief bedrag en mag je daarom in de vaste gegevens alleen positief vullen.
Echter, een correctie is een eenmalige actie en hoort daarom thuis in de variabele gegevens. Hier kun je dit wel negatief vullen.

 

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan even contact op met je contactpersoon van je accountants- of administratiekantoor.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0