Afdrachtsverminderingen

Volgen

Het is in Loket Classic mogelijk om afdrachtverminderingen op te nemen in de vaste of variabele gegevens van je werknemer(s) (Dienstverband -> Salarisverwerking -> Fiscale gegevens).

Via Dienstverband -> Salarisverwerking -> Fiscale gegevens -> Afdrachtverminderingen kan bijvoorbeeld de afdrachtvermindering S&O worden vastgelegd.

LET OP! Houd er rekening mee dat als de afdrachtsvermindering hoger is dan de waarde van component 195 AFDR.LB-PR.VV., dat Loket.nl dan de afdrachtsvermindering zal verlagen naar deze waarde! Het bedrag van de afdrachtsvermindering mag nl. nooit meer zijn dan de uiteindelijke afdracht loonheffingen.

Aangezien deze afdrachtverminderingen niet op de salarisspecificatie verschijnen, is het mogelijk dat de bedragen in het werknemersbestand gedateerd of niet meer van toepassing zijn. Wij verzoeken je gebruik te maken van einddata en/of signaleringen. Controleer deze gegevens periodiek en pas deze eventueel aan.

schermafbeelding_vaste_mutaties_afdrachtverminderingen.png

 

Correctie S&O

De maandelijkse afdrachtsvermindering S&O is altijd een positief bedrag en mag je daarom in de vaste gegevens alleen positief vullen.
Echter, een correctie is een eenmalige actie en hoort daarom thuis in de variabele gegevens. Hier kun je dit wel negatief vullen.

 

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan even contact op met je contactpersoon van je accountants- of administratiekantoor.

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0