Digitale aanlevering pensioenfonds Stipp

Volgen

Verplichte werkgevergegevens

Voordat je de eerste keer een PDO bestand gaat downloaden dien je ervoor te zorgen dat in Loket Classic (tabblad Administratie -> Algemene gegevens -> Externe partijen) klantgroep Overige wordt aangezet en bij het veld Klantgroepnummer het aansluitnummer wordt vastgelegd.
Bouw je zelf het Stipp fonds? Let op dat dit alleen op fonds 1 en 2 mag, anders gaan de gegevens niet mee. 

Aanleveren PDO

In Loket Classic vind je onder Werkgever -> Salarisverwerking -> Externe partijen -> Aanleveren PLO  de mogelijkheid tot het aanmaken van een PDO ten behoeve van Stipp. Standaard wordt het e-mailadres gevuld met het e-mailadres van de gebruiker. Stipp zal het e-mailadres gebruiken voor terugmeldingen van de PDO berichten aan de inzender.

Bij naam en adres  gegevensleverancier dienen de gegevens ingevuld worden van degene die de aanlevering van de StiPP deelnamegegevens verzorgt. Dit kan zijn:

  • een accountant/ administratiekantoor dat de administratie voor een werkgever uitvoert
  • de werkgever zelf

Nadat op de button Verder is gedrukt verschijnt er een lijst met geselecteerde verloningen die in de aanlevering zullen worden meegenomen. Alle loonruns die op deze periode betrekking hebben en nog niet eerder zijn aangeleverd zullen in de aanlevering worden meegenomen.

Indien vervolgens op de button Download gedrukt wordt, zal het betreffende bestand worden aangemaakt en kan het bestand worden opgeslagen om vervolgens aan Stipp aan te kunnen bieden. Dit bestand kan geüpload worden via het portaal van het PGGM.

Verwijderen PDO

Mocht je een aanlevering opnieuw willen aanmaken dan moet deze aanlevering eerst worden verwijderd.
Vervolgens krijg je de mogelijkheid om de aanlevering te verwijderen en kan de periode opnieuw worden aangemaakt. Je krijgt steeds de laatst aangemaakte aanlevering te zien. Deze aanlevering(en) dien je te  verwijderen totdat je de periode hebt verwijderd die opnieuw moet worden aangemaakt.
Vervolgens kan de betreffende aanlevering, en alle latere aanleveringen, opnieuw worden aangemaakt en worden aangeleverd.

Overzicht PDO

Om inzicht te krijgen van de loonruns die met de aanleveringen zijn meegenomen kun je in Loket Classic onder Werkgever -> Salarisverwerking -> Externe Partijen -> Overzichten aanleveringen PLO, het overzicht Stipp opvragen.

 

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0