Jaarafsluiting werknemer

Volgen

Ophalen fiscale jaarlonen

Tijdens de jaarafsluiting worden de fiscale jaarlonen voor het jaar 2024 automatisch door Loket.nl bepaald. De optie Werkgever -> Collectieve mutaties -> Ophalen fiscale jaarlonen blijft bestaan voor o.a. jaarafsluitingen van voorgaande jaren. Of wanneer er na de jaarafsluiting nog een verloning is gedraaid. 

Bij de bepaling van de jaarlonen wordt het jaarloon voor een werknemer, die slechts een gedeelte van het afgesloten jaar in dienst is geweest, bepaald met behulp van extrapolatie. Voor werknemers van werkgevers waarbij in 2023 de indicatie Test op Ja staat wordt geen jaarloon 2024 bepaald. Voeg voor deze werknemers het jaarloon op het scherm Dienstverband -> Salarisverwerking -> Fiscale gegevens toe. Hiervoor dient een nieuw record te worden toegevoegd met ingangsdatum 1-1-2024 (maand) en 01-01-2024 (4-weken). Indien geen nieuwe waarde wordt toegevoegd dan hanteert Loket.nl het fiscale jaarloon dat is opgegeven in 2024.

 

Jaaropgaven werknemers

Nadat de Jaarafsluiting werkgever heeft plaatsgevonden kan in Loket.nl Classic onder werkgever -> salarisverwerking -> overzichten -> jaaropgaven de jaaropgaves voor de werknemers worden opgevraagd. In Loket.nl kan worden ingesteld dat werknemers die toegang hebben tot het Werknemerloket een mail ontvangen zodra de jaaropgave beschikbaar is.
In Loket.nl vind je de jaaropgaves onder Overzichten - Salarisverwerking

 

Collectief jaaropgaven opvragen

Loket.nl biedt de mogelijkheid om op providerniveau collectief de Jaaropgaven op te vragen. Collectief -> Overig -> Jaaropgave output. De output kan op verschillende manieren gefilterd worden.

Hierdoor bestaat de mogelijkheid voor de gebruiker om voor een bepaalde groep werkgevers de jaaropgaven op te vragen. Bij de datum vanaf en datum t/m kan de datum van afsluiting worden aangegeven. Werknemers die de jaaropgave via het Werknemerloket ontvangen kunnen uitgesloten worden.

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0