Sepa bestand downloaden

Volgen

Nadat de loonrun is goedgekeurd kun je een SEPA bestand downloaden. Dit kan via Overzicht -> Laatst goedgekeurde loonrun -> Downloads -> SEPA of via het tabblad Salarisverwerking -> Goedgekeurde loonruns -> Downloads -> SEPA

1.JPG

 

Dit bestand kan je gebruiken om betalingen via je bankportaal te verwerken. Per verloningsrun kunnen meerdere SEPA bestanden worden gepresenteerd voor bijvoorbeeld netto salarissen en eventuele andere directe excasso’s (bijvoorbeeld een netto inhouding of een tijdspaarfonds). 

1.JPG

SEPA:
Bij SEPA kun je aangeven of je een totaal SEPA bestand wenst of van elke soort betaling een los SEPA bestand.

Soort betaling:
Als je kiest voor de salarisbetalingen, geven wij in het SEPA bestand aan dat dit een betaalbestand met salarisbetalingen betreft middels de code 'SALA'. Afhankelijk van de bank zal dit wel of niet als batchbetaling gezien worden. Veel banken zien een SEPA bestand met de indicatie 'SALA' standaard als batchbetaling (totaalboeking). Onze insteek voor de SEPA bestanden is om zo mogelijk opties vast te zetten, zodat de klant dit zelf via de bank in kan stellen. Dit is ook de bedoeling vanuit de SEPA standaard.


Batchboeking:

De indicatie batchboeking geeft aan dat dit bestand behandeld moet worden als 1 totaalboeking in plaats van meerdere losse boekingen. Standaard wordt deze indicatie niet meegegeven. 

Datum verwerking:
Hierop kan de gewenste datum van overboeking worden opgegeven. Deze wordt gebruikt door de bank en kan bij sommige banken nog aangepast worden in het bankportaal.

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0