Werknemer uit dienst en alsnog aanpassen stamgegevens

Volgen

Zodra er een datum uit dienst is opgevoerd wordt deze datum direct doorgevoerd in de stamgegevens en zie je in alle vaste componenten, fondsen, grondslagen, etc., deze einddatum terug. Indien je daarna nog iets wil toevoegen/aanpassen in de stamgegevens, bijvoorbeeld een extra regel in het Basisloon, is dat niet mogelijk.

Dit is alleen op te lossen door tijdelijk de datum uit dienst leeg te maken. Ga naar Werknemer -> Dienstverband -> Uit dienst en klik hier op de tekst Ongedaan maken uitdiensttreding.

1.jpg

Nu is de werknemer weer actief en kan je de aanpassing(en) in de stamgegevens doorvoeren. Hierna ga je de werknemer opnieuw uit dienst melden op de gebruikelijke wijze. Indien je bij de eerste keer uit dienst melden al een nieuw dienstverband voor transitievergoeding hebt aangemaakt hoef je dat nu uiteraard niet meer te doen.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan even contact op met je contactpersoon van je accountants- of administratiekantoor. 

 

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0