Fiets van de zaak

Volgen

Vanaf 2020 is het mogelijk om bij het ter beschikking stellen van een fiets 7% van de consumentenadviesprijs bij het loon te tellen. We hebben hiervoor een looncomponent in de categorie Fiscale bijtelling / aftrek collectief toegevoegd: 1673 FISC.BYT.FIETS.

Geef hier per periode het bedrag op dat bij het fiscale loon bijgeteld dient te worden. Je kunt dit muteren via de variabele gegevens of vastleggen op dienstverbandniveau (Arbeidsvoorwaarden -> Beloning -> Fiscale bijtelling). 


Eigen bijdrage

Wanneer er sprake is van een eigen bijdrage van de werknemer, kun je hiervoor het standaard component 426 INH. FIETSPLAN gebruiken. Hieronder kun je zien hoe dat betreffende component is ingericht. Hiermee komt de werking overeen met de eigen bijdrage bij een auto van de zaak.

1.JPG

De opgave van de componenten zou er dan als volgt uit kunnen zien wanneer er bij een werknemer €50,00 per maand bijgeteld moet worden aan fiscale bijtelling fiets en de werknemer een eigen bijdrage kent van €10,00 per maand.

1.jpg

Let op: Wanneer de fiscale bijtelling en/of een eigen bijdrage fiets gedurende de verwerkingsperiode wordt toegepast, wordt de fiscale bijtelling conform dezelfde regels als voor fiscale bijtelling auto van de zaak (pro rato op basis van kalenderdagen) berekend.
Bij de eigen bijdrage is dat op dit moment nog niet het geval. Deze gaat nu nog op basis van SV dagen. 

 

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan even contact op met je contactpersoon van je accountants- of administratiekantoor.

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0