Update 7-5-2020

Volgen

Vanavond vindt er een update van Loket.nl plaats. Loket.nl zal rond 21.30 uur korte tijd niet beschikbaar zijn. We leveren o.a. de volgende issues op:

 

Aanvullend geboorteverlof (vanaf 7-2020)

Vanaf 1-7-2020 kunnen partners recht hebben op aanvullend geboorteverlof. Met dit verlof ontvangt de partner een loondoorbetaling van 70% van het maximum dagloon. In Loket.nl is hiervoor een nieuwe Sociale uitkering toegevoegd onder Regelingen. Je kunt deze regeling vanaf periode 7-2020 toepassen. Wil je meer informatie over de inrichting hiervan kijk dan even hier verder.

Proforma zonder BSN

Om snel een proforma berekening te maken, is het invoeren van een BSN-nummer niet meer noodzakelijk.  Er is geen verschil tussen een proforma berekening met- of zonder BSN-nummer. Uiteraard wordt er in dat geval ook géén rekening gehouden met het anoniementarief.

Tijdelijke verhoging vrije ruimte WKR

De vrije ruimte van de werkkostenregeling wordt eenmalig verhoogd van 1,7 procent naar 3 procent voor de eerste € 400.000 van de loonsom per werkgever. In Loket.nl is deze aanpassing doorgevoerd. De aanpassing is met terugwerkende kracht doorgevoerd. Dit betekent dat het gevolgen heeft vanaf periode 1-2020. Wil je meer weten over de Werkkostenregeling in Loket.nl kijk hier dan verder.

Minimum loonschalen per 1-7-2020 aangepast

De nieuwe minimum loonschalen zijn weer opgenomen in Loket.nl. Je kunt middels Actualiseren schaalsalaris deze aanpassing doorvoeren. De minimumloonschalen binnen de diverse CAO's zijn nog niet aangepast. Zodra dat het geval is verschijnt er hiervan een Mededeling in Loket.nl.

Rekentool transitievergoeding

Er is een kleine aanpassing doorgevoerd in de Rekentool Transitievergoeding waardoor weer op een juiste manier met Grondslagen wordt gerekend. 

 

 

 

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0