Het aanmaken van dienstverband sjablonen

Volgen

Ken je binnen je organisatie een redelijke grote instroom? Dan kan het werken met dienstverband sjablonen je nog verder helpen met het beperken van foutkansen bij het opvoeren van een nieuwe werknemer. In een dienstverband sjabloon leg je namelijk een voorgedefinieerd dienstverband vast. Bij het opvoeren van een nieuwe werknemer kun je vervolgens een sjabloon selecteren en worden de voorgedefinieerde gegevens automatisch gevuld in de wizard Nieuwe werknemer

De sjablonen kun je aanmaken onder Beheer -> Tabellen -> Dienstverband sjablonen als je het recht Applicatiebeheer werkgever hebt. Ontbreekt dit recht? Neem dan even contact op met je accountants- administratiekantoor.
Een nieuw sjabloon voeg je toe door op het icoon  te klikken. Vervolgens opent een wizard waar je de gegevens van het sjabloon kunt invullen. Het veld Dienstverband sjabloon is een verplicht veld en moet ook een unieke omschrijving bevatten. De overige velden zijn niet verplicht. Nadat het sjabloon is aangemaakt, wordt bij het aanmaken van een nieuwe werknemer in de wizard het volgende getoond in het veld Dienstverband sjabloon:   

Hier kun je dan eventueel een aangemaakt sjabloon selecteren en de ontbrekende gegevens van de werknemer aanvullen in de wizard Nieuwe werknemer
In dit artikel worden de dienstverbandvelden voor je toegelicht

 

In onderstaande video wordt het invoeren van een dienstverband sjabloon nog verder voor je toegelicht:

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan even contact op met je contactpersoon van je accountants- of administratiekantoor.

 

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0