Verwerking Postuum loon

Volgen

Postuum loon is loon dat je uitbetaalt na het overlijden van een werknemer. Over dit loon hoef je geen premies werknemersverzekeringen en werkgeversheffing Zvw te betalen en ook geen bijdrage Zvw in te houden.

Je mag postuum loon in de loonadministratie verwerken alsof je het vóór het overlijden aan de werknemer zelf hebt uitbetaald. Op het loon pas je de tabel toe die geldt op het tijdstip dat het loon wordt genoten.

Loket.nl kent een standaard looncomponent 481 POSTUUM LOON, hier kun je alles op boeken wat aangeduid mag worden als postuum loon. Dit component kent een aansturing welke ervoor zorgt dat er geen premies worden afgedragen.

Echter wordt er nog wel ZVW berekend, wanneer dat niet gewenst is kun je de zvw op nul zetten.

Dit doe je door looncomponent 668 V/H PREMLN ZVW toe te voegen aan de variabele gegevens van de werknemer en deze een nul waarde te geven.

Bij het verwerken van postuum loon dienen alle werknemersverzekeringen op niet verzekerd te staan. Het is niet mogelijk dit in het huidige dienstverband van de werknemer te wijzigen indien deze op ja staan. Om het postuum loon dan te verwerken dien je een tweede dienstverband aan te maken met de werknemersverzekeringen op niet verzekerd. 

 

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0