Aanmaken gebruiker AK

Volgen

Voor de gebruikers van Loket.nl op een administratie- of accountantskantoor kan een zogenaamde providergebruiker of gebruiker AK aangemaakt worden.

Op providerniveau kun je onder Teams en Gebruikers -> Gebruikers AK de gebruikers van het kantoor aanmaken.

We kennen hierbij een splitsing tussen Via website en SSO gebruikers en SSO only/Webservice gebruikers.
Het verschil tussen deze soort gebruikers ligt hem in het feit dat standaard gebruikers een uitnodiging ontvangen vanuit Loket.nl waarmee de nieuwe gebruiker zelf een gebruikersnaam/wachtwoord kan opvoeren.

Via website en SSO gebruikers

Om een nieuwe gebruiker uit te nodigen vul je eerst de benodigde gegevens in waarbij de velden Voorletters, Achternaam en Email verplicht zijn. Klik vervolgens op de button Uitnodigen om de nieuwe gebruiker via e-mail uit te nodigen.

Nadat gekozen is voor de optie Uitnodigen volgt nog een extra stap ter beveiliging van de uitnodiging. Vul, ter verificatie, het mobiele telefoonnummer in van de gebruiker die je wenst uit te nodigen. Gebruik een geldig Nederlands telefoonnummer, of voor een internationaal telefoonnummer het volgende formaat: +32612345678. Let op: het telefoonnummer wordt niet opgeslagen bij de gebruiker.

Na deze actie kies je voor Uitnodiging versturen en de e-mail wordt daadwerkelijk verstuurd, je komt als gebruiker terug op onderstaand scherm.

Let op: Zorg dat je direct na het versturen van de e-mail o.a. de juiste rechten en signalen aan de gebruiker koppelt!
Daarnaast is het belangrijk dat je de afdelingsmanager gelijk aan de juiste afdeling hangt, omdat de afdelingsmanager anders toegang heeft tot de gegevens van alle werknemers.

Meer informatie inzake het aanmaken van normale gebruikers vind je in dit artikel.

SSO only/Webservice gebruikers

Hierbij zijn enkele bijzonderheden van toepassing:

• De velden Voorletters, Achternaam en Email zijn verplichte velden.
  • Bij het veld Gebruikersnaam zijn alle tekens toegestaan.
  • Het wachtwoord dient minimaal te bestaan uit acht posities. Hierin moeten minimaal drie van de volgende vier karakters voorkomen: hoofdletter, kleine letter, cijfer, speciaal teken (voorbeelden speciale tekens!@#$%^&*_?+). We adviseren je je wachtwoord regelmatig te wijzigen.

In verband met de inrichting en het beheer van administraties in Loket.nl heeft een gebruiker AK meer rechten dan een gebruiker WG. De volgende rechten zijn enkel toe te kennen aan een gebruiker AK:

Let op. Teamrechten hebben de voorkeur boven individuele rechten. Meer informatie zie het artikel Teams.