Loonmodelniveau: Algemene gegevens & Inrichting

Volgen

Een loonmodel is een kopie van een cao. Bij het aanmaken van een loonmodel geef je aan op welke cao het model gebaseerd moet worden evenals het tijdvak maand, vier weken of week en het jaar. De naamomschrijving van het model bepaal je zelf evenals een optionele opmerking. 

Als cao kun je ook 99 Geen cao, bedrijfsregeling kiezen. Op loonmodel- of werkgeverniveau kun je vervolgens zelf alle regelingen opbouwen.

Om slim te werken met de applicatie doe je er goed aan zoveel mogelijk de loonmodellen te baseren op een inhoudelijke cao. Ook als de werkgever deze niet verplicht volgt. Je hebt immers de mogelijkheid om van de cao af te wijken en mocht het nodig zijn dan heb je alle regelingen vanuit de cao tot je beschikking.

Raadplegen loonmodel

In Loket Classic klik je op provider je aan de linkerkant van je scherm op het tabblad Lm. Met behulp van het zoekveld of het icoontje  kun je het gewenste loonmodel oproepen.

Loonmodelniveau is paars:

 

Aanmaken loonmodel

In Loket Classic klik je op providerniveau aan de linkerkant van je scherm op het tabblad Lm.

Klik op het icoontje  om een nieuw loonmodel toe te voegen. Met het pop-upvenster wat verschijnt, kun je een nieuw loonmodel toevoegen.

Na akkoord is het loonmodel toegevoegd aan de reeds aanwezige loonmodellen. Vervolgens kunnen de
afwijkingen (indien noodzakelijk) worden aangebracht. Indien je geen wijzigingen aanbrengt, worden de
gegevens overgenomen van het cao niveau.
Eenmaal een loonmodel opgebouwd en eventueel verder ingericht dan kun je deze koppelen aan één of meerdere werkgevers.

 

Aanpassingen loonmodel invoeren

In Loket Classic selecteer je onder het tabblad Algemeen -> Inrichting als eerste het jaar, zodat de diverse regelingen zoals grondslagen, fondsen, suppletie ziekte en looncomponenten kunnen worden gemuteerd in het correcte jaar. In veel cao’s is een functietabel en/of salarisschaal opgebouwd. Eventueel kun je hier op loonmodelniveau van afwijken. De functies kun je dan bijvoorbeeld vervolgens op werknemerniveau vastleggen. Het is dan niet meer nodig om per werkgever een functietabel vast te leggen.

Uitgebreide uitleg over de verdere inrichting van het loonmodel vind je onder de volgende artikelen:

Loonmodelniveau: Regelingen

Loonmodelniveau: Grondslagen

Loonmodelniveau: Fondsen

Loonmodelniveau: (Loon)Componenten

Loonmodelniveau: Diversen

Loonmodelniveau: Sociale uitkering

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0