Berekening pensioenpremie BPF Detailhandel

Volgen

Regelmatig krijgen wij vragen waarom de factuur van BPF Detailhandel niet aansluit met de berekening in Loket.nl. Dat komt omdat het pensioenfonds per werknemer rekent met het gemiddelde aantal uren per periode en die zijn elke periode gelijk. Maar Loket.nl rekent met de periode-uren en die zijn elke periode verschillend.
De berekening van Loket.nl heeft er o.a. mee te maken dat het BPF detailhandel als grondslag rekent met het loon SVW. En dat is anders dan bij de meeste andere pensioenfondsen want die rekenen bijvoorbeeld met een vast jaarloon, vastgesteld per 1 januari.
Je zal dus gedurende het jaar nooit exacte aansluiting hebben met je pensioennota's, maar bij benadering kan je wel controleren of het ongeveer correct is. 
In een periode met minder dan 21,67 SV-dagen zal de premie in Loket.nl hoger zijn dan de pensioennota en omgekeerd (dit komt door de berekening van de periodefranchise).
Na de pensioenaangifte van de laatste periode, zal het BPF Detailhandel de definitieve jaarnota opstellen en die zou uiteindelijk overeen moeten komen met de cumulatieve premie in Loket.nl.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan even contact op met je contactpersoon van je accountants- of administratiekantoor. 

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0