Inrichten externe partij voor pensioenuitvoerder

Volgen

Als onderdeel van de 'Salarisverwerking-module' worden er pensioenaangiften uitgewisseld met de meeste toonaangevende pensioenpartijen. Dit betreft koppelingen die door Loket.nl zelf zijn gerealiseerd en volledig zijn geïntegreerd in de eigen applicatie. Loket.nl draagt dus zorg voor de werking van de koppeling.

Allereerst dient een van de volgende producten geactiveerd te zijn; Pensioenaangifte (784), APG Pensioenaangifte (802) of UPA Pensioenaangifte (920). En afhankelijk van de pensioenuitvoerder dien je daar een machtiging aan te vragen, zodat jouw accountants- of administratiekantoor de pensioenaangiften mag inzenden, via Loket.nl. Anders worden de pensioenaangiften niet geaccepteerd. Vraag dit vooraf na bij jouw pensioenfonds.

Op administratieniveau kan daarna de externe partij worden opgevoerd. Dit doe je via Adm -> Algemeen -> Algemene gegevens en dan onder het kopje Externe partijen in het veld Externe partij. Naast het vullen van de Externe partij dienen tevens de velden Klantgroep, Klantgroepnummer (= aansluitnummer pensioenfonds) en Wijze PLO gevuld te worden. Indien je hiervoor niet de rechten hebt, neem dan contact op met de contactpersoon van je accountants- of administratiekantoor.

Er is een keuze uit de volgende externe partijen;

Externe_partijen_1.PNG

+

TKP detailhandel          TKP zoetwaren                TKP particuliere beveiliging

TKP wonen                       Centric                                DeltaLloyd

Relan Colland                 Relan recreatie                 Relan Slagers

A en O                                 AGH (UPA)                          PFZW (UPA)

PGB (UPA)                        TKP (UPA)                           CENTRIC (UPA)

CAP GEMINI (UPA)

Hierna kan de pensioenaangifte worden aangemaakt en bevestigd. Daarvoor dien je wel over het recht Aanmaken pensioenaangifte te beschikken. Via Werkgever -> Salarisverwerking -> Pensioenaangifte -> Acties kies je voor Aanmaken. Zodra de pensioenaangifte is aangemaakt is het mogelijk om de aangiftegegevens te raadplegen. Via Werkgever -> Salarisverwerking -> Pensioenaangifte -> Openstaande pensioenaangifte, is het xml-bestand te downloaden en te openen met bijvoorbeeld de Internet Explorer, de Kladblok of met Wordpad. Daarna kan de openstaande pensioenaangifte bevestigd worden.

Het is ook mogelijk dat de pensioenaangiften automatisch worden aangemaakt en bevestigd. Zie hiervoor het volgende artikel.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan even contact op met je contactpersoon van je accountants- of administratiekantoor.

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0