Inrichten externe partij voor pensioenuitvoerder

Volgen

Als onderdeel van de 'Salarisverwerking-module' worden er pensioenaangiften uitgewisseld met de meeste toonaangevende pensioenpartijen. Dit betreft koppelingen die door Loket.nl zelf zijn gerealiseerd en volledig zijn geïntegreerd in de eigen applicatie. Loket.nl draagt dus zorg voor de werking van de koppeling.

Allereerst dient een van de volgende producten geactiveerd te zijn; Pensioenaangifte (784), APG Pensioenaangifte (802) of UPA Pensioenaangifte (920). En afhankelijk van de pensioenuitvoerder dien je daar een machtiging aan te vragen, zodat jouw accountants- of administratiekantoor de pensioenaangiften mag inzenden, via Loket.nl. Anders worden de pensioenaangiften niet geaccepteerd. Vraag dit vooraf na bij jouw pensioenfonds.

Op administratieniveau kan daarna de externe partij worden opgevoerd. Dit kan je als werkgever niet zelf maar doet jouw accountants- of administratiekantoor, via Adm -> Algemeen -> Algemene gegevens en dan onder het kopje Externe partijen in het veld Externe partij. Naast het vullen van de Externe partij dienen tevens de velden Klantgroep, Klantgroepnummer (= aansluitnummer pensioenfonds) en Wijze PLO gevuld te worden.

Er is een keuze uit de volgende externe partijen;

Externe_partijen_1.PNG

+

TKP detailhandel          TKP zoetwaren                TKP particuliere beveiliging

TKP wonen                       Centric                                DeltaLloyd

Relan Colland                 Relan Recreatie                Relan Slagers

A en O                                 APPEL (UPA)                      PFZW (UPA)

PGB (UPA)                        TKP (UPA)                            CENTRIC (UPA)

CAP GEMINI (UPA)        APS (UPA)

Hierna kan de pensioenaangifte worden aangemaakt en bevestigd. Daarvoor dien je wel over het recht Aanmaken pensioenaangifte te beschikken. Via Werkgever -> Salarisverwerking kan je in de Verloningscarrousel de pensioenaangifte starten. Zodra de pensioenaangifte is aangemaakt is het mogelijk om de aangiftegegevens te raadplegen. Door in de verloningscarrousel in het blokje van de pensioenaangifte te klikken opent zich een nieuw venster en kan je het XML-bericht downloaden. Daarna kan de openstaande pensioenaangifte worden goedgekeurd.

Het is ook mogelijk dat de pensioenaangiften automatisch worden aangemaakt en bevestigd. Zie hiervoor het volgende artikel.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan even contact op met je contactpersoon van je accountants- of administratiekantoor.

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0