Generatiepact en pensioenfonds Metalektro

Volgen

Om het generatiepact correct te verwerken, op zowel de loonstrook als in de pensioenaangifte, dien je per periode een aantal extra componenten te muteren in de variabele gegevens.

Hierna een voorbeeld van een werknemer die gebruik gaat maken van de 80-90-100 regel en waarbij de contracturen in de arbeidsovereenkomst wel worden aangepast.

  • Wijzig het aantal afwijkende uren naar 80% -> hierdoor wordt component LOON/SALARIS berekend op 80%
  • Muteer per periode op component UREN VIT.REG. (eenheden) 10% van de periode-uren -> hierdoor wordt er 10% extra loon berekend op component GENERATIEPACT (bedrag per eenheid) en tevens verhoogt dit de deeltijdfactor met 10%
  • Muteer per periode op component UREN PENSIOEN (eenheden) 10% van de periode-uren -> hierdoor wordt de deeltijdfactor verhoogt met 10% (er volgt geen loonmutatie)
  • Indien voor de reservering vakantiegeld de peilmethode wordt gebruikt dien je het component DEELT.VAK.TSLG (output) per periode te muteren op de waarde 90

 

Als de contracturen in de arbeidsovereenkomst niet worden aangepast laat je het aantal afwijkende uren per week ongewijzigd. Muteer daarnaast, in de variabele gegevens, op component UREN VIT.REG. (eenheden) 10% van de periode-uren met een negatieve waarde. De laatste 2 hierboven genoemde punten dien je op dezelfde wijze te verwerken.

 

Indien de genoemde componenten niet beschikbaar zijn neem dan even contact op met je contactpersoon van je accountants- of administratiekantoor.

 

Momenteel worden in de pensioenaangifte de periode uren aangeleverd waardoor de facturering van pensioenfonds Metalektro niet 1:1 gelijk loopt met de afdracht in Loket.nl. Hiervoor komt er nog een aanpassing in Loket.nl, zodat in de pensioenaangifte de gemiddelde uren worden aangeleverd.
Op dat moment zal dat ook met TWK worden gecorrigeerd, omdat dit resultaten oplevert voor het uren-fonds component. Op dit moment is nog niet bekend wanneer deze aanpassing wordt doorgevoerd in Loket.nl.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan even contact op met je contactpersoon van je accountants- of administratiekantoor.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0