Generatiepact en pensioenfonds Metalektro

Volgen

Om het generatiepact correct te verwerken, op zowel de loonstrook als in de pensioenaangifte, dien je per periode een aantal extra componenten te muteren in de variabele gegevens.

Hierna een voorbeeld van een werknemer die gebruik gaat maken van de 80-90-100 regel en waarbij de contracturen in de arbeidsovereenkomst wel worden aangepast.

  • Wijzig het aantal afwijkende uren naar 80% -> hierdoor wordt component LOON/SALARIS berekend op 80%
  • Muteer per periode op component UREN VIT.REG. (eenheden) 10% van de periode-uren -> hierdoor wordt er 10% extra loon berekend op component BET.VIT.REGEL. (bedrag per eenheid) en tevens verhoogt dit de deeltijdfactor met 10%
  • Muteer per periode op component UREN PENSIOEN (eenheden) 10% van de periode-uren -> hierdoor wordt de deeltijdfactor verhoogt met 10% (er volgt geen loonmutatie)
  • De verloonde uren dien je eventueel handmatig variabel te muteren naar 90% = 149 uur (bij 38-urige werkweek)
  • Indien voor de reservering vakantiegeld de peilmethode wordt gebruikt dien je het component DEELT.VAK.TSLG (output) per periode te muteren op de waarde 90

 

Als de contracturen in de arbeidsovereenkomst niet worden aangepast laat je het aantal afwijkende uren per week ongewijzigd. Muteer daarnaast, in de variabele gegevens, op component UREN VIT.REG. (eenheden) 10% van de periode-uren met een negatieve waarde. De laatste 3 hierboven genoemde punten dien je op dezelfde wijze te verwerken.

Indien de genoemde componenten niet beschikbaar zijn neem dan even contact op met je contactpersoon van je accountants- of administratiekantoor.

 

Tevens dien je het fonds op administratie niveau te laten aanpassen door je accountants- of administratiekantoor, zie daarvoor het volgende artikel, stap 1.

Ook werknemer niveau dien je het fonds aan te passen, zie daarvoor het volgende artikel, stap 2.

 

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan even contact op met je contactpersoon van je accountants- of administratiekantoor.

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0