Wat is een boekingsperiode (mbt journaal)?

Volgen

De Boekingsperiode is de periode waaronder de boeking in de financiële administratie plaatsvindt. Afhankelijk van de externe applicatie dient hier een datum of een periode gebruikt te worden. Bij het handmatig aanmaken van journaalbestand moet je deze Boekingsperiode zelf opgeven, maar als je gebruik maakt van automatisch journaliseren moet Loket.nl de Boekingsperiode bepalen.

Bij de instellingen van het automatisch journaliseren kun je aangeven op welke manier de boekingsperiode bepaald moet worden. De instellingen zijn te vinden onder:

Salarisverwerking -> Externe Applicaties of ADM-journaalapplicatie

Er zijn 6 opties voor het bepalen van de Boekingsperiode.

  • Periode eerste dag verloningsperiode

Loket.nl zal de eerste dag van de verloningsperiode gebruiken voor het bepalen van de Boekingsperiode.

  • Periode laatste dag verloningsperiode

Loket.nl zal de laatste dag van de verloningsperiode gebruiken voor het bepalen van de Boekingsperiode.

  • Periode goedkeuren verloning

Loket.nl zal de datum van goedkeuren gebruiken voor het bepalen van de Boekingsperiode.

  • Periode verloning

Loket.nl zal de periode van de verloning gebruiken als Boekingsperiode.

  • Weeknummer eerste dag verloningsperiode
  • Weeknummer laatste dag verloningsperiode

 

De omschrijving geeft precies aan welke dag er wordt doorgegeven bij het automatisch journaliseren. Enige kanttekening daarbij is dat voor periode 1 voor zowel maand- als 4 weken verloning altijd week 1 wordt doorgegeven en voor periode 12/13 altijd week 52 (of 53 bij een 53ste week).

 

Daarnaast hebben we een aanpassing doorgevoerd voor de keuzemogelijkheden Periode eerste dag verloningsperiode en Periode laatste dag verloningsperiode. Voortaan kijkt het systeem hierbij altijd naar het nummer van de verloningsperiode. Voorheen keek het systeem naar de maand in de verloningsperiode. Bij een 4-weken verloning waarbij de indicatie stond op Periode eerste dag verloningsperiode werd bij het automatisch journaliseren van periode 1 (ingangsdatum bijvoorbeeld 30-12) boekingsperiode 12 doorgegeven. Na de laatste update wordt in deze gevallen boekingsperiode 1 doorgegeven.

Voor Exact Online kan deze optie niet gebruikt worden. Exact Online verwacht een datum i.p.v. een periode. In dat geval zal een foutmelding verschijnen.

 

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0