FAQ E-assessment

Volgen

1. Zijn er extra kosten verbonden aan de IQ-test?
Nee, er zijn geen extra kosten verbonden aan de IQ test.

2. Welke automatische mails worden er gestuurd en wanneer?
Er worden automatische mails verstuurd voor de volgende stappen:

- De uitnodiging voor het maken van het e-assessment
- Herinnering om het e-assessment te maken
- Het persoonlijkheidsrapport staat klaar
- Herinnering tot het delen van het persoonlijkheidsrapport

3. Op welke manier kan ik een bestaande werknemer een e-assessment laten doen?
Het is mogelijk om voor een bestaande medewerker een e-assessment aan te vragen door deze medewerker als concept werknemer aan te maken. Via de concept medewerker kun je vervolgens een uitnodiging versturen voor het doen van een e-assessment.

4. Hoelang duurt het e-assessment?
Dit is afhankelijk of er wel of geen IQ test is afgenomen. Gemiddeld zal het e-assessment ongeveer zo’n 30 tot 45 minuten in beslag nemen.

5. Op welke manier wordt het e-assessment gefactureerd?
Elke maand wordt er een factuur opgesteld en verzonden naar de provider. De provider heeft de mogelijkheid om binnen Loket.nl zelfstandig een overzicht te raadplegen. Dit overzicht bevat informatie over welke klanten een assessment hebben ondergaan, inclusief de specifieke datum van het assessment. Dit zorgt voor transparantie en nauwkeurigheid in onze factureringsprocessen

6. Voor welke doeleinden kun je het e-assessment inzetten?
Het e-assessment is een krachtig instrument met twee belangrijke toepassingen. Ten eerste, het dient als een betrouwbare gids in de zoektocht naar de perfecte kandidaat voor een vacature. Het helpt bij het identificeren van individuen wiens vaardigheden en persoonlijkheid het beste passen bij de functie-eisen en de bedrijfscultuur.

Ten tweede, het e-assessment speelt een cruciale rol bij de professionele ontwikkeling van medewerkers. Het biedt waardevolle inzichten die kunnen worden gebruikt om een op maat gemaakt ontwikkelplan op te stellen. Dit plan kan helpen bij het verbeteren van hun huidige vaardigheden, het ontdekken van nieuwe talenten en het bereiken van hun volledige potentieel.
Kortom, het e-assessment is een essentieel hulpmiddel voor zowel werving als ontwikkeling, waardoor organisaties kunnen groeien en bloeien.

7. Kan ik een proef e-assessment doen?

Ja, dit kan. Neem hiervoor contact op met de supportdesk of je accountmanager.

8. Wat zijn de voordelen van de e-assessments in Loket.nl ten opzichte van andere partije
n?

Het e-assessment, direct toegankelijk via Loket.nl, biedt een laagdrempelige manier om kandidaten te leren kennen. Training is niet nodig; je krijgt inzicht in de competenties, kernwaarden, culturele voorkeuren en eventueel de intelligentie van de kandidaat.
Met een benchmark van meer dan 70 verschillende functies kun je eenvoudig bepalen of een kandidaat geschikt is voor een specifieke rol. Bovendien biedt het e-assessment een op maat gemaakte gids met interviewvragen die inzicht geven in de ontwikkelpunten van de kandidaat.
Door de traditionele functie-eisen los te laten, biedt het e-assessment de mogelijkheid om je kandidatenpool te vergroten. Dit maakt het een krachtig hulpmiddel voor het selecteren en ontwikkelen van talent.

 

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0