Update Loket.nl 31-01-2023

Volgen

Vanavond rond 21:30 voeren we een update uit. Loket.nl is dan tijdelijk niet beschikbaar.

Vanaf dan kun je in Loket.nl ook de proforma omgeving gebruiken. Wil jij meer weten over de proforma omgeving in Loket.nl? Lees dan dit artikel
De proforma omgeving was 1 van de veelgevraagde functionaliteiten in Loket.nl. Niet alleen voor werkgevers, maar ook voor accountantskantoren.
Kijk gerust rond in de proforma bij een werkgever om te kijken hoe het allemaal werkt. Het is een kopie van de productieomgeving, dus er kan niet veel misgaan. 

Met deze update lossen we het issue met de fiscale jaarlonen op. Dit houdt in dat de fiscale jaarlonen vanaf nu weer juist bepaald worden. Eerder bepaalde jaarlonen worden niet automatische gecorrigeerd. 
We informeren jullie binnen 2 weken over de werknemers waar mogelijk gecorrigeerd dient te worden. 

Aanlevering PME TKP-UPA
Loket.nl gaf bij de gegevensuitwisseling de daadwerkelijke uren door aan PME, terwijl daar de gemiddelde uren werden verwacht. We hebben in het fonds een aanpassing gemaakt, namelijk Soort Fonds PME toegevoegd. Op CAO-niveau zullen we dit morgenavond 1 februari ook aanpassen. Vanaf 2 februari kun je dit dus corrigeren. 

Foutcode 12 uitgebreid
Verzekeringsplicht A of B i.c.m. werknemersverzekeringen
De uitbreiding van de controle heeft betrekking de code invloed verzekeringsplicht A of B i.c.m. de verzekeringsindicaties werknemersverzekeringen.
Als de code ‘A’ of ‘B’ is opgegeven, dienen de verzekeringsindicaties werknemersverzekeringen op ‘Nee’ te staan.
Op dit moment leidt dit nog niet tot afgekeurde loonaangiftes, maar dat zal in de toekomst ongetwijfeld wel zijn.

Corrigeren
Mocht je dus bij hoedanigheden aan hebben gegeven dat de werknemer familie van eigenaar/vorige eigenaar is, dan dienen de verzekeringsindicaties werknemersverzekeringen per 2023 uit te staan.
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de verzekeringsindicaties wel juist staan, maar dat er onterecht aan is gegeven dat er sprake is van familie van eigenaar/vorige eigenaar. Dit is afhankelijk van de feitelijke situatie en/of er sprake is van een gezagsverhouding tussen de werknemer en de werkgever.
Een correctie gaat automatisch met de volgende aangifte mee.

Toevoeging nieuwe Bruto inhouding tarief componenten
Er was al een tijd vraag naar Bruto inhouding tarief componenten. In veel uitruilregelingen is het mogelijk om een stukje bruto loon (tarief) zoals eindejaarsuitkering/vakantiegeld om te ruilen voor een onbelaste vergoeding zoals reiskosten. Om deze uitruiling mogelijk te maken is het noodzakelijk om een bruto inhouding tegen tarief te kunnen boeken.
Je vindt de nieuwe componenten op nummer 1250 t/m 1254. 

Mijn profiel uitgebreid, inloggegevens wijzigen in Loket.nl Classic niet meer mogelijk. 
2 weken geleden introduceerden wij de Gebruikerspagina in Loket.nl. Vanaf nu kun je hier ook je gebruikersnaam en wachtwoord wijzigen. We verwijderen de optie onder het tandwiel in Loket.nl Classic. Ook kun je hier je instellingen van je tweestapsverificatie beheren. 

Nieuwe externe fondscodes PGB-UPA
We hebben alle externe fondscodes t.b.v. (vrijwillige) UPA regelingen toegevoegd. Elke jaarovergang komen er nieuwe regelingskenmerken bij, voor een juiste aanlevering hebben wij deze missende varianten toegevoegd. 

Optimalisaties
- Vanuit het ideeënportaal kregen wij de feedback dat de datumnotatie niet overal gelijk was in overzichten. Dit hebben we nu aangepast. De datumnotatie is nu overal dd-mm-jjjj
- Het overzicht AWf herzien Overschrijding contracturen bleef leeg als er geen werknemers geen overschrijding hebben. We hebben nu de tekst 'Er zijn (op dit moment) geen dienstverbanden met een overschrijding t.o.v. de contracturen' toegevoegd. 
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0