Update 12-08-2021

Volgen

Vanavond vindt er een update van Loket.nl plaats. Rond 21.30 uur is de applicatie korte tijd niet beschikbaar. Naast technische aanpassingen leveren we o.a. het volgende op:

 

BBL-er weekverloning en verlaagde AWF-premie

Voor een BBL medewerker dient standaard de lage AWF-premie te worden toegepast. Bij weekverloningen werd echter ook nog getoetst op het normuren criterium indien de medewerker jonger dan 21 jaar is. Voor een BBL-er (jonger dan 21 jaar) is het normurencriterium niet van toepassing. Dit is aangepast. In deze situatie zal foutcode 267 niet meer optreden.

 

Uren in UPA voor soort fonds BPL aangepast

Er is een aanpassing doorgevoerd voor het aanleveren van het aantal 'verloonde uren pensioen' in de UPA aanlevering. Dit geldt voor de fondsen waarbij soortfonds =  BPL (o.a. Colland Pensioen (BPL))
mceclip0.png
Voor de premie rekent Loket.nl met de uren zoals door het fonds is bepaald. Bij het aanmaken van het UPA-bericht werd echter uitgegaan van het gemiddelde aantal uren. Hierdoor ontstonden er verschillen tussen de loonberekening en de afrekening door betreffend fonds.
In het UPA-bericht worden voortaan de door het fonds voorgeschreven uren opgenomen waardoor er geen verschillen meer ontstaan tussen de berekeningen door Loket.nl en de afrekening van betreffende fonds.
Deze aanpassing leidt niet tot bruto-netto resultaten.  Er ontstaan echter wél loonresultaten. Voor het UPA-bericht heeft Loket.nl namelijk nieuwe uurcomponenten gedefinieerd en aan de betreffende CAO's toegevoegd. In het eerst volgende UPA-bericht zal deze aanpassing worden meegenomen waardoor er een correctie door het fonds zal worden doorgevoerd wat mogelijk leidt tot een premiecorrectie.
De aanpassing leidt ook tot een correctiebericht voor de Loonaangifte. Voor de afdracht Loonaangifte heeft dit uiteraard geen gevolgen.

 

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0