Loonaangifte betalen middels iDEAL

Volgen

Per 15 september 2020 is het enkel in de nieuwe versie van Loket.nl mogelijk om de loonaangifte middels iDEAL te betalen! Klik hier om in te loggen in deze nieuwe versie van Loket.nl.
Mocht je gebruik maken van Loket Classic en ben je toch benieuwd hoe deze nieuwe functionaliteit werkt? In Loket Classic kun je rechtsboven in klikken op 'Ga naar de nieuwe versie van Loket.nl'.
Je wordt hierdoor direct automatisch doorverwezen naar deze nieuwe versie zonder opnieuw te hoeven inloggen.

1.jpg

iDeal is hetzelfde betaalsysteem wat gebruikt wordt bij het bestellen van spullen bij online winkels. Met een druk op de knop maak je de betaling in orde. Hiermee zetten we een stap om het betalen van de loonheffingen nog eenvoudiger voor je te maken, want “leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker”.

Het betalen van de loonaangifte middels iDEAL kan op 2 plaatsen, namelijk via de Overzicht pagina op werkgeverniveau en via Salarisverwerking – Loonaangifte.

1.jpg


Zodra je op de betaalbutton klikt, wordt er een beveiligde verbinding met de Belastingdienst gemaakt. Aan de linkerkant worden de kenmerken van de loonaangifte getoond zoals bedrag, omschrijving van de loonaangifte en het betalingskenmerk. Aan de rechterkant kun je vervolgens aangeven via welke bank er betaald moet gaan worden.

2.png

Wanneer het betaalscherm is doorlopen, kom je uit op de afrondingspagina.
Hier wordt aangegeven of de betaling is gelukt en is het mogelijk om een bewijsdocument van de betaling te downloaden in PDF formaat.

3.png

 

De status van de iDEAL betaling wordt hierna direct bijgewerkt in Loket.nl. Zo kun je eenvoudig terugkijken of de betaling reeds is uitgevoerd.

4.png

Het kan voorkomen dat de knop Betalen met iDEAL niet aangeklikt kan worden. Dit kan dan te maken hebben met één (of meerdere) van de volgende zaken:

  • Met iDEAL kun je bedragen tot €50.000 voldoen. Mocht het te betalen bedrag hoger zijn dan dit bedrag, dan is het niet mogelijk om deze middels iDEAL te voldoen. Maak in dat geval gebruik van het SEPA betaalbestand.
  • De loonaangifte is reeds middels iDEAL voldaan
  • Het betalen van de loonaangifte middels iDEAL is geannuleerd. De button is dan tijdelijk 20 minuten niet beschikbaar.

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0