Update 26-3-2020

Volgen

Vanavond vindt er een update van Loket.nl plaats. Loket.nl zal rond 21.30 uur korte tijd niet beschikbaar zijn. We leveren o.a. het volgende issue op:

 

Uitstel schriftelijkheidsvereiste tot 1 juli 2020 (WAB)

Onlangs maakte de belastingdienst de overgangsperiode m.b.t. de schriftelijke arbeidsovereenkomst bekend. Er is in het kader van de WAB uitstel voor de verplichte Schriftelijke arbeidsovereenkomst tot 1-4-2020. Deze periode is nu verruimd tot 1-7-2020.

Wij kiezen er als Loket.nl voor om in dit kader de juiste indicaties voor schriftelijk ja/nee vast te leggen. Heeft de werknemer geen schriftelijke arbeidsovereenkomst, zet dan het veld op nee. Om in deze overgangssituatie toch in aanmerking te kunnen komen voor de lage AWF premie kun je via dienstverband -> Arbeidsvoorwaarden -> Afwijkende AWF premie afwijkend laag opgevenWordt in de periode tussen 1-1-2020 en 30-06-2020 de arbeidsovereenkomst schriftelijk vastgelegd, verwijder dan de afwijkende AWF indicatie en zet het veld Schriftelijke arb. overeenkomst op ja. Je kunt deze afwijkende indicatie gebruiken tot 1 juni 2020. Bij verloningen vanaf datum 1 juni verschijnt er een foutmelding als er in bovenstaand geval een afwijkende AWF premie is gevuld. Verwijder vervolgens deze afwijkende indicatie en zorg dat de inrichting op basis van de JJN indicaties juist is.

 

Indicatie loonheffingskorting meenemen naar dienstverband transitievergoeding

Bij het aanmaken van een dienstverband voor de transitievergoeding via een uitdienstmelding wordt voortaan de indicatie loonheffingskorting overgenomen van het huidige dienstverband.

 

Indicaties oproepkracht bij aanmaken dienstverband transitievergoeding altijd op nee.

Bij het aanmaken van een dienstverband voor de transitievergoeding via een uitdienstmelding wordt voortaan de indicatie oproepkracht in alle gevallen automatisch op nee gezet. De waarde van het veld Soort oproep-/invalkracht wordt wordt altijd op n.v.t. gezet.

 

 

 

 

 

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0