We hebben de antwoorden op onderstaande vragen voor je op een rijtje gezet.
Kom je er toch niet uit? Neem dan contact op met je werkgever.
De helpdesk van Loket.nl kan jouw gegevens in Werknemerloket niet raadplegen.
1. Kan ik met één e-mailadres meerdere accounts hebben voor het Werknemerloket?
Ja, dat kan zeker! Het Werknemerloket werkt namelijk met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Deze gebruikersnaam kan je e-mailadres zijn, maar dit hoeft niet.
Je gebruikersnaam is uniek, dus heb je je al eens geregistreerd bij het Werknemerloket met je e-mailadres als gebruikersnaam, dan kun je de volgende keer je e-mailadres niet als je gebruikersnaam instellen.
2. Ik krijg een foutmelding bij het aanmaken van een account. Hoe los ik deze op?
De meest voorkomende foutmeldingen en oplossingen zijn:
- Deze link is niet meer te gebruiken, vraag je werkgever je een nieuwe link te versturen.
De link voor het registreren is verlopen, dit gebeurt na vier dagen. Vraag je werkgever om een nieuwe link. Blijf je deze melding krijgen? Dan klik je waarschijnlijk toch op de oude link of dien je je cookies te verwijderen.
3. De gebruikersnaam is niet toegestaan
De gebruikersnamen voor het Werknemerloket dienen uniek te zijn. De gebruikersnaam die je nu invoert, komt al voor in onze database. Kies dus een andere gebruikersnaam.
4. Ik heb meerdere werkgevers die gebruik maken van het Werknemerloket, kunnen deze aan elkaar gekoppeld worden?
Nee, het koppelen van accounts is niet mogelijk.
5. Ik heb om bepaalde redenen mijn jaaropgave nodig, maar mijn voormalig werkgever heeft mijn account geblokkeerd. Wat moet ik nu doen?
Je kunt de werkgever verzoeken om je toegang te deblokkeren.
Bij Loket.nl kunnen we jouw blokkade niet opheffen, wij kunnen en mogen, wegens privacyredenen, niet bij jouw persoonsgegevens.
6. Wanneer ik inlog bij het Werknemerloket zie ik de gegevens van mijn vorige werkgever en niet die van mijn huidige werkgever. Hoe kan dit?
Wanneer je inlogt en je ziet de gegevens van je vorige werkgever, dan betekent dit dat je de gebruikersnaam gebruikt van het account dat je hebt aangemaakt bij die desbetreffende werkgever. Voor je huidige werkgever moet je dus een andere gebruikersnaam gebruiken.
Let op: je gebruikersnaam hoeft dus niet je e-mailadres te zijn.
Ben je jouw (nieuwe) gebruikersnaam vergeten? Lees dan dit artikel om te kijken hoe je dit kan oplossen.
7. Ik zie alleen oude gegevens van mijn huidige werkgever/ik mis mijn nieuwe loonstroken.
Het kan zijn dat je werkgever om een bepaalde reden een nieuw dienstverband voor je heeft moeten aanmaken. Hierdoor dien je in het Werknemerloket dus te kiezen voor welk dienstverband je de gegevens wil inzien. Zie hieronder een screenshot van hoe dit eruit ziet.
8. Ik snap niet zo goed wat er op mijn loonstrook staat. Kunnen jullie mij hier iets over vertellen?
We hebben een algemene uitleg over de loonstroken, deze kun je hier vinden. Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij je werkgever. We hebben ook een uitleg over de jaaropgave, deze vind je hier.
9. Ik kan niet inloggen, want hij vraagt om een verificatiecode. Deze ben ik kwijt/werkt niet.
Vraag aan je werkgever om de tweestapsverificatie uit te zetten. Het kan zijn dat je werkgever zijn administratie heeft uitbesteed aan een accountants- of administratiekantoor, dan kan je werkgever contact opnemen met zijn contactpersoon. Het administratiekantoor kan de tweestapsverificatie uitzetten. Je kunt daarna de procedure voor het instellen voor de tweestapsverificatie opnieuw uitvoeren. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel.
10. Mijn wachtwoord is betrokken bij een datalek wat te doen? Ik krijg een melding dat ik gehackt ben!
Het advies is om niet voor meerdere sites hetzelfde wachtwoord in te stellen en een uniek wachtwoord voor het werknemerloket in te stellen. Zo voorkom je dat je wachtwoord eventueel betrokken raakt bij een mogelijk datalek. Graag je wachtwoord wijzigen naar een uniek wachtwoord. De melding heeft niets te maken met de veiligheid van Loket.nl, maar wel met je browser of apparaat.