2 factor authenticatie in het Werknemerloket

Volgen

In het Werknemerloket is het mogelijk om voor het extra beveiligen van je toegang in te loggen via 2 factor authenticatie. Naast het invullen van je gebruikersnaam en wachtwoord heb je in dat geval je mobile device nodig om de extra beveiligingsstap bij het inloggen te kunnen uitvoeren.

Activeren in het Werknemerloket

Alle gebruikers van het Werknemerloket krijgen de mogelijkheid om de extra beveiliging voor het inloggen te activeren. Rechtsboven onder het icoontje van een persoon verschijnt de nieuwe menuoptie Two factor authenticatie. 

Kies je voor deze menuoptie dan verschijnt het volgende stappenplan:

Doorloop eenmalig deze procedure en 2 factor authenticatie is voor jou geactiveerd.

 

Inloggen Werknemerloket

Zodra je inlogt en je gebruikersnaam en wachtwoord hebt opgegeven, verschijnt onderstaand scherm.

Vul hier de code in die je terug kunt vinden in de app die op je mobile device is geïnstalleerd. De code die in de app wordt gegenereerd, is een beperkte tijd geldig.

 

Deactiveren in het Werknemerloket

Wil je geen gebruik meer maken van de 2 factor authenticatie mogelijkheid? Klik rechtsboven op het icoontje van een persoon en klik op 2 factor authenticatie. Het volgende scherm verschijnt. Vul de door de app gegenereerde code in ik klik op Toepassen.

 

Kun je niet meer inloggen?

Kun je om wat voor reden dan ook niet meer inloggen met je verificatiecode? Neem dan contact op met je werkgever, deze kan de verificatie voor je uitzetten, zodat je bovenstaande acties weer opnieuw kunt instellen. 

De Werkgever kan in Loket.nl waar hij ook toegang kan verstrekken tot het Werknemerloket het veld Tweestapsverificatie op Nee zetten. Let op, dit kan alleen wanneer er direct in Loket wordt ingelogd, middels een SSO-koppeling gaat dit niet. 
Je kunt als werknemer nu inloggen met alleen gebruikersnaam en wachtwoord. In het Werknemerloket is het mogelijk om de 2 factor authenticatie weer te activeren.

 

 

 

 

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0