Update 23-1-2020

Volgen

Vanavond vindt er een technische update van Loket.nl plaats. Loket.nl zal rond 21.30 uur korte tijd niet beschikbaar zijn. We leveren o.a. de volgende onderwerpen op: 

 

  • De eerste stap in het gebruikersvriendelijk verwerken van een transitievergoeding is een feit. Voortaan is het mogelijk om direct vanuit een uit dienst melding automatisch een nieuwe dienstverband voor de transitievergoeding aan te maken. Wil je alles weten over deze nieuwe mogelijkheden. Lees dan ons uitgebreide artikel.
  • Als een werknemer binnen 2 maanden uit dienst gaat dient de Awf premie te worden herzien. Deze situaties is alleen van toepassing als de lage Awf premie van toepassing is. Voor deze update werd ook de hoge Awf premie herzien. Dit hebben we aangepast. Let op, dit kan leiden tot herrekeningen, omdat het percentage voor hoge en herzien Awf premie gelijk is heeft dit echter geen financiële gevolgen.
  • De landelijke percentages Awf hoog, laag en herzien zijn toegevoegd aan het overzicht inrichting salarisverwerking.
  • Het is mogelijk om collectieve loonaangiftes, pensioenaangiftes, APG pensioenaangiftes en UPA pensioenaangiftes aan te maken.
  • Voor weekverloners ontstond er op de startpagina werkgever een foutmelding bij de WKR grafiek. Dit is opgelost, voortaan verschijnt de grafiek weer.
  • We hebben een naamswijziging doorgevoerd in de rechten die te maken hebben met concept werknemers. Het woord sollicitant is vervangen door concept werknemer.
  • Bij de bruto netto berekening wordt voortaan ook gecontroleerd (signaal) of een dienstverband met woonland België ook daadwerkelijk bij het fiscale veld Inwoner van België vast heeft liggen. De controle geldt ook andersom en is ook van toepassing op dienstverbanden met een woonland of Inwoner van Suriname of Aruba.
  • Vanaf 1 januari 2020 telt een ZW-uitkering niet meer mee als inkomen dat bepalend is voor de hoogte van de arbeidskorting, voor zover die ZW-uitkering betrekking heeft op een periode waarin geen (echte of fictieve) dienstbetrekking aanwezig is. We hebben het mogelijk gemaakt om een nieuwe medewerker op te voeren met combinatie soort werknemer = Werknemer en kleur loonbelastingtabel = Groen. Daarnaast is het vanaf het jaar 2020 ook mogelijk om een werknemer met groene tabel te verlonen waarbij de indicatie Speciale ink.verh. op (31 Uitkering in het kader van de ZW en de vrijwillige verzekering ziektewet) staat. Tot 2019 zal in deze situatie foutcode 15 blijven verschijnen.
  • De 53e week is vanaf 20-1 geactiveerd voor het jaar 2020, dit kan herrekeningen tot gevolg hebben. Voor verdere toelichting op de 53e week zie ook de volgende artikelen: Verwerking van een 53e week en Aandachtspunten 53e week
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0