Hoe krijgt mijn nieuwe idee de aandacht die het verdient?

Volgen

Een belangrijk onderdeel van het ideeënportaal is natuurlijk het indienen van jouw beste ideeën. Maar hoe krijg je het nu voor elkaar om je idee zo goed mogelijk op de radar van de gebruikers en van het ideeënportaal te krijgen? Onderstaande tips kunnen je helpen om hierin het verschil te maken.

 

  • Zoek voordat je een idee indient of het idee al voorkomt. Rechtsboven vind je een zoekveld, zoek op basis van trefwoorden naar het reeds voorkomen van het idee. Is jouw idee eerder ingediend? Zorg dat je je stemmen gebruikt en kijk of je het idee kunt aanvullen met relevante info door een reactie te geven. Het is ook altijd mogelijk om via de filtermogelijkheden op categorie te zoeken of een reeds ingediend idee jouw wens raakt.
  • Komt jouw idee niet voor? Kies voor de button Deel een nieuw idee met Loket.nl om je idee in te dienen.
  • Neem de tijd om na te denken over de titel van je idee, bedenk een pakkende titel die volledig de lading dekt. Een gebruiker die door het ideeënportaal scant moet direct aan de hand van de titel weten wat je bedoelt. Zo is aanpassing verlofmodule een titel die niet de aandacht trekt, In de verlofmodule rekening houden met bepaalde tijd contracten in verband met bepaling van saldi is al een stuk beter. Overigens, bij het typen van de titel zal het systeem automatisch een aantal voorstellen doen van reeds bestaande ideeën. Kijk of jou verzoek er toch toevallig niet tussen staat.
  • Neem daarna de tijd om na te denken over de omschrijving van je idee. Waar loop je als eindgebruiker tegenaan? Waar heb je behoefte aan?  Over welke gebruiker praten we? Wij zijn altijd op zoek naar het probleem, niet naar een mogelijke oplossing. We zullen altijd eerst haarfijn moeten bepalen wat het probleem is om een juiste oplossing te kunnen maken. We maken hiervan gebruik van userstories.  Een userstory is een korte, eenvoudige beschrijving van een behoefte van de eindgebruiker. Een kort verhaaltje, geschreven vanuit het oogpunt van die eindgebruiker. Bijvoorbeeld: Ik als gebruiker werkgever verantwoordelijk voor de verlofafhandeling van mijn werknemers wil graag dat de verlofmodule automatisch rekening houdt met tijdelijke contracten zodat ik, zodra een werknemer uit dienst gaat na afloop van zijn tijdelijke contract, niet geconfronteerd wordt met een negatief verlofsaldo omdat de saldi in de verlofmodule altijd bepaald worden op basis van een heel jaar. Op basis van van deze beschrijving kunnen wij precies inschatten waar zo'n gebruiker tegenaan loopt zodat we, eventueel samen met jou, een juiste oplossing kunnen bepalen.
  • Als laatste adviseren we altijd om je idee met meer dan 1 stem te lanceren. Alles over het slim gebruiken van je stemmen lees je het aparte artikel over dit onderwerp.
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0