Hoe gebruik ik het ideeënportaal ?

Volgen

Aanmaken gebruiker 

Loket.nl maakt met de door jou ingestuurde gegevens een gebruiker aan. Hiervan ontvang je de volgende uitnodiging per e-mail: 

blobid0.png

Klik op Verify email address and create password om zelf een wachtwoord te kiezen: 

blobid1.png

Vervolgens log je direct in op ons Ideeënportaal. Om voortaan in te loggen navigeer je naar https://idee.loket.nl en vul je hier je e-mailadres en je zelfgekozen wachtwoord in. 

Deel een nieuw idee met Loket.nl 

Heb jij een idee waarmee we Loket.nl of het Werknemerloket nog beter/gebruikersvriendelijk kunnen maken? Kies voor de optie linksboven Deel een nieuwe idee met Loket.nl. 

Ben zo concreet mogelijk in het beschrijven van het idee, probeer de wens goed te beschrijven en niet een mogelijke oplossing! Kies bij het idee de categorie die het meeste past bij het idee. Kies overig als geen van de categorieën past bij je idee. 

blobid2.png

Kies voor de button Deel idee en de wens wordt aangemaakt en is direct zichtbaar voor alle gebruikers. Ook ontvang je een e-mailnotificatie. Het idee krijgt de status Nieuw. 

blobid3.png

Vervolgens zal er zo snel mogelijk een reactie volgen van een Loket.nl medewerker. Ook is het mogelijk dat andere gebruikers reageren op het door jou ingediende idee. Wil jij dat er gebruikers reageren op jouw idee? Probeer dan ook te anticiperen op andermans ideeën. Interactie is key om een zo goed mogelijk beeld te vormen van het idee, neem hierbij het heft in eigen hand en reageer op elkaar. 

Status van een idee 

Zodra de wens beoordeeld is door een Loket.nl gebruiker veranderd de status van een idee: 

  • Toelichting vereist: Het idee is nog niet helder genoeg om opgenomen te kunnen worden op de wensenlijst. Reageer altijd als er nadere toelichting wordt gevraagd. 
  • Op wensenlijst: Het idee is beoordeeld en vastgelegd op de wensenlijst. Het idee is nog niet geprioriteerd, er wordt niet aan gewerkt. 
  • Gepland in een release: Dit idee is bekeken en beoordeeld door de product owner en gepland in een komende release.
  • Bezig met realisatieOnze ontwikkelaars zijn bezig met de realisatie van het idee. 
  • Klaar voor oplevering: Het idee is gemaakt, getest en klaar voor oplevering in een komende release. 
  • Opgeleverd: Je idee is opgeleverd. 
  • Geringe kans op realisatie: Er is een kleine kans dat dit idee wordt opgenomen op de wensenlijst. 
  • Geen realisatie: Dit idee nemen we niet op de wensenlijst op. 
  • Dubbel: Je idee is eerder al ingebracht. 
  • Laatste kans: Na minimaal 1 maand zonder stemmen wordt het idee naar deze categorie verplaatst. 1 maand in deze categorie en nog steeds geen stemmen? Het idee wordt verwijderd. 

Stemmen op ideeën 

Het is mogelijk om door alle gebruikers op alle ideeën stemmen uit te brengen. Per gebruiker krijg je in totaal 10 stemmen die je willekeurig kunt inzetten. Je kunt je stemmen spreiden, maar je kunt er ook voor kiezen om alle stemmen op 1 idee uit te brengen. Je kunt altijd je stemmen weer intrekken en kiezen voor een ander idee. Zodra een idee de status Opgeleverd krijgt, krijg je jouw stemmen die je uitgebracht hebt op het opgeleverde idee, terug. Het idee hiervan is om inzicht te krijgen waar veel behoeften aan is. Het idee met de meeste stemmen komt bovenaan te staan. Het biedt echter geen garantie dat het idee daadwerkelijk wordt ontwikkeld. 

blobid4.png

Abonneren op ideeën 

Na het insturen van een idee 'subscribe' je jezelf automatisch op het idee. Dit betekent dat je van iedere statusupdate en reactie een e-mailnotificatie ontvangt. Vind je het interessant om een idee van een andere gebruiker te volgen? Kies dan voor de optie Subscribe bij dat ideeUiteraard bestaat er ook de mogelijkheid om elk idee te ontvolgen (Unsubscribe). 

blobid5.png

 

Inzicht in ideeën 

Door het zetten van filters is het mogelijk om inzicht te krijgen in de ingediende ideeën. Je kunt bijvoorbeeld filteren op je eigen ideeën, ideeën per status of per categorie. Zet je een filter dan wordt de regel blauw. Let op, het is mogelijk om meerdere filters tegelijk te zetten. 

blobid6.png

 

Vervanging van het helpdeskportaal 

Voor de deelnemers van de pilot is het ideeënportaal de vervanging voor het indienen van wensen via het helpdeskportaal. Stuur dus enkel nog je wensen in via idee.loket.nl.  

Vragen over het ideeënportaal 

Heb je vragen of suggesties over het ideeënportaal? Deel via het portaal een wens en zorg dat je daarbij de categorie ideeënportaal toevoegt. 

Webinar Ideeënportaal:

 

 

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0