Journaliseren in Loket.nl

Volgen

Zoals al eerder aangekondigd zal het journaalprofiel volledig worden overgenomen in Loket.nl.
Ook zal het Journaal Basis blijven bestaan, hetzij met aanpassingen en versimpeld.
Van de journaalmodule gaan we op termijn afscheid nemen en gaat niet geïntegreerd worden in Loket.nl
Lees dit artikel door om op de hoogte te zijn van de huidige status en de ontwikkelingen. 

Journaal Basis (938)
Op dit moment is het in Loket.nl mogelijk een simpel debet/credit schema te downloaden voor het journaal. Dit is hoe het zal blijven en dit kan nu een uitkomst zijn voor bijvoorbeeld een DGA-verloning.
Het Journaal Basis in Loket.nl heeft enkele beperkingen ten opzichte van het Journaalprofiel, namelijk:

- Nieuwe componenten zullen niet meer te koppelen zijn aan grootboekrekeningnummers. Dit houdt in dat het Journaal Basis op lange termijn niet meer representatief zal zijn. Bijvoorbeeld eigen gemaakte vergoedingen of wettelijke componenten die wij aanmaken, zul je dan missen. 
- Automatisch exporteren of gebruik maken van een externe applicatie is niet mogelijk. Loonruns goedgekeurd in Loket.nl worden niet automatisch geëxporteerd. Daarnaast is het maken van een download en upload ook niet meer mogelijk in Loket.nl (Dit geldt vanaf mei 2023)

Gezien bovenstaande beperkingen is het raadzaam om over te stappen naar het journaalprofiel, omdat het Journaal Basis niet verder onderhouden gaat worden. 

Wil je alle voordelen van journaliseren in Loket.nl? Gebruik dan de conversietool om Journaal basis te converteren naar het Journaalprofiel. In deze handleiding wordt alles voor je uitgelegd.
De algemene handleiding van het Journaalprofiel vind je hier. 

Journaalmodule (939)
De journaalmodule zal in zijn geheel verdwijnen in Loket.nl. Na de zomerperiode kunnen we kantoren helpen door middel van scripts die de journaalmodule kunnen converteren naar het journaalprofiel. Informatie hierover volgt begin maart. Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 1