Update Loket.nl 11-04-2023

Volgen

Zoals vorige week aangekondigd hebben we vanavond rond 21.30 een release gepland staan.
We hebben voor jou mooie functionaliteiten klaar staan en maken de verwerking van het betaald ouderschapsverlof een stukje makkelijker. 
We praten je graag bij en laten je alles zien tijdens ons webinar van 20 april
We leveren vanavond o.a. onderstaande zaken op. 

1. Sjablonen in Loket.
2. Alle e-mailteksten in Loket.nl
3. E-mailadressen werkgever in Loket.nl
4. Producten beheren bij werkgever in Loket.nl
5. Toevoegen van een werkgevergebruiker inclusief rechten en signalen in Loket.nl 
6. Collectieve acties basisloon, toeslagen en variabele gegevens in Loket.nl
7. Automatische berekening suppletie ouderschapsverlof
8. Verschillende bugs

1. Sjablonen in Loket.nl
Een functionaliteit waar veel klanten op hebben gewacht. Het toepassen van een dienstverbandsjabloon in Loket.nl
Bij het aanmaken van een nieuw dienstverband, kun je nu ook een dienstverbandsjabloon toepassen. Het beheren van de dienstverbandsjablonen doe je nog even in Loket.nl Classic.  

2. Alle e-mailteksten in Loket.nl
Vanaf nu kun je bij iedere werkgever alle e-mailteksten terugvinden in Loket.nl.
Door de editor in Loket.nl is het makkelijker voor de werkgever om een persoonlijke e-mailtekst te maken. Je ziet direct terug hoe je e-mailtekst eruit komt te zien. Alle geldige en nieuwe placeholders zijn ook terug te vinden in de editor en e-mailteksten. Je vindt de e-mailteksten bij Beheer -> E-mail

3. E-mailadressen werkgever in Loket.nl
Een fout in de journaalrun? Een e-mail naar de werkgever wanneer de verloning is goedgekeurd? Om de e-mail te versturen, heeft Loket.nl een e-mailadres nodig. Uiteraard is dit een mogelijkheid in Loket.nl Classic, maar dit is nu ook overgebouwd naar Loket.nl. Je vindt deze e-mailadressen  onder de
e-mailteksten bij Beheer

4. Producten beheren bij werkgever
Voor het activeren van producten of het toepassen van productsets hoef je niet meer te schakelen naar Loket.nl Classic. We hebben de functionaliteit geplaatst onder Beheer - Producten.
Het inrichten van de producten in een set doe je nog wel even in Loket.nl Classic. Dit doe je namelijk op providerniveau. 

5. Toevoegen van een werkgevergebruiker inclusief rechten en signalen
Nodig vanaf nu werkgevergebruikers vanuit Loket.nl. Na de uitnodiging versturen is het ook mogelijk om de signalen en rechten toe te voegen aan de gebruiker. 
We hebben bij de helpdesk nagevraagd wat er nu vaak misging nadat de gebruiker werd uitgenodigd. Hier hebben we handig op ingespeeld door wat meer inzicht en reminders te geven in de applicatie.
Je kunt nu onderstaande meldingen te zien krijgen, die je nog niet kent:

Melding 1:


Melding 2:6. Collectieve acties basisloon, toeslagen en variabele gegevens in Loket.nl
Onder Collectief kun je het Basisloon, de inhoudingen en vergoedingen en variabele gegevens muteren voor meerdere werknemers tegelijkertijd.
Deze functionaliteit is geoptimaliseerd ten  aanzien van de functionaliteit in Loket.nl. Zo zie je bijvoorbeeld de huidige waarde van het basisloon of een vergoeding en kun je makkelijk werknemers filteren. Na het c7. Automatische berekening suppletie ouderschapsverlof
Heb je bij de Sociale uitkering een percentage opgegeven voor de suppletie bij Betaald ouderschapsverlof? Vanaf nu wordt deze berekend door Loket.nl.
De suppletie wordt geboekt op het hoofddienstverband.
Let op:
- Handmatig opgegeven suppletie wordt niet overschreven.
- Er moet sprake zijn van een gekoppeld dienstverband. 
- Er moeten op beide dienstverbanden variabelen gevuld zijn.
Met deze aanpassing maken we de verwerking van het betaald ouderschapsverlof weer een beetje makkelijker. 
Belangrijk!
Door deze aanpassing in de programmatuur kan het in een klein aantal gevallen zijn dat er een herrekening ontstaat op eerder uitgekeerde suppletie. Dit is helaas niet door ons te voorkomen.
Krijg je op voorgaande periodes een herrekening? Boek in die periodes dan hard de suppletie op het component waar de herrekening op komt. 

Verschillende bugs
- Een aantal werkgever gebruikers kregen foutmeldingen tijdens het navigeren in Loket.nl wanneer het recht Beheer dienstverbanden niet geactiveerd was. Dit hebben we voor je opgelost.
- Op het Jaaroverzicht loonaangiftestaat werd het bedrag van de AWf-uitkering niet berekend. Dit is nu toegevoegd. 
- In de e-mail voor de verlofbehandelaar werd niet meer benoemd of er sprake was van een verlofopname of -opbouw. We hebben dit weer aangepast.  

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 1