Uitleg foutcodes bij journaliseren

Volgen

In onderstaand artikel worden zoveel mogelijk foutcodes die ontstaan tijdens het journaliseren, verklaard en uitgelegd hoe je deze op kan lossen. Sommige kun je zelf oplossen en voor sommige zou je even contact op moeten nemen met je accountants- administratiekantoor.

Foutcode 217: Geen verdeling gevonden voor de component, kostenplaats, kostendrager combinatie

Deze foutcode ontstaat meestal als er een component nog niet is gekoppeld aan een grootboekrekeningnummer. Vaak gaat het over een component wat voorheen nog niet is voorgekomen. In de kolom Component wordt het componentnummer en de omschrijving weergegeven. Zorg ervoor dat je dit component alsnog koppelt aan een grootboeknummer, via Loket Classic, Werkgever -> Beheer -> Journaal -> Verdelingsschema -> Toevoegen component.

Foutcode 264 + 266: Er zijn wel loonresultaten maar er is geen mogelijke verdeling gevonden

Deze foutcode ontstaat als er kostenplaatsen en/of kostendragers zijn en bij een of meerdere werknemers is de verdeling journaal niet gevuld. In de kolom Pers.nr. verloning wordt het personeelsnummer verloning weergegeven. Vul bij deze werknemer(s) de Verdeling journaal, via Loket Classic, Werknemer -> Salarisverwerking -> Verdeling journaal -> Toevoegen. Meer informatie hierover vind je in dit artikel, onder het hoofdstukje Verdeling op werknemersniveau.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan even contact op met je contactpersoon van je accountants- of administratiekantoor. 

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0