Tips voor het insturen van tickets

Volgen

Uiteraard willen wij alle klanten zo spoedig mogelijk helpen, daarom hebben wij wat tips op een rij gezet waardoor je ticket zo vlot mogelijk opgepakt kan worden. 

Stuur je een ticket in?
- Probeer je vraag zo kort en duidelijk mogelijk te formuleren. Lange e-mailwisselingen die doorgestuurd worden, vragen veel tijd en hierdoor worden deze doorgeschoven naar een moment dat hier tijd voor is. 
- Kun je screenshots maken van de foutmelding die je krijgt? We ontvangen deze heel graag. Wanneer je de foutmelding niet specifieert, is het lastig om ook met een oplossing te komen. 
- Vul je ticket gerust aan met een voorbeeldsituatie of een casus. Dit helpt om een antwoord te geven wat goed bij de situatie past.

- Geef altijd door wat het personeelsnummer verloning (NIET het personeelsnummer), clientnummer,  en omgevingscode van de desbetreffende werknemer/klant is.

Bel je ons?
Natuurlijk zitten we telefonisch voor je klaar. We zullen aan het begin van het gesprek bekijken of het een vraag is die we telefonisch kunnen beantwoorden of waar we graag een ticket voor willen ontvangen. 
Jouw ticket pakken we zo snel mogelijk op. Maak gebruik van bovenstaande tips en help ons op deze manier met een snelle afhandeling van jouw probleem. 

Wanneer is jouw ticket een spoedticket?

Op de helpdesk van Loket.nl, begrijpen wij heel goed dat alle tickets voor jullie (of voor jullie werkgevers) belangrijk zijn en spoed hebben. Helaas kunnen wij niet alle tickets tegelijkertijd behandelen en moeten wij vaak een keuze maken tussen spoed en SPOED. Omdat wij merken dat er onduidelijkheid is met betrekking tot welke tickets wij met spoed oppakken, volgt hieronder een kleine toelichting hierop.

  • Kan je niet verder met de verloning door bijv. een foutmelding die je niet zelf kan oplossen of een werknemer die verwijderd moet worden die niet mee mag in die verloning dan mag je dit met spoed doorzetten en zal dit als spoed behandeld worden
  • Als je wel kan verlonen maar twijfelt of het correct is en/of een berekening wel juist is, dan is de controle hiervan geen spoed (dit bijvoorbeeld ten opzichte van het eerste punt). Een verkeerde uitkomst kan namelijk altijd  middels een correctie nabetaald of teruggeboekt worden.
  • Het niet kunnen aanmaken van een loonaangifte door een foutmelding die je niet zelf kan oplossen is spoed als hierdoor de inzendtermijn van de loonaangifte in gevaar komt. Bijvoorbeeld het laten plaatsen van een dummy verder te kunnen met de loonaangifte is dan spoed.

Als een ticket spoed is dan graag in het onderwerp SPOED vermelden dan weten wij dat en beoordelen we dit met voorrang. Mocht je dit toch onverhoopt zijn vergeten dan kan je er altijd even voor bellen dat het een spoed ticket betreft.

Wist je dat?

Handige linktips voor deze periode en voor vaak voorkomende problemen in het algemeen:

Pensioenwijzigingen 2022

 

Handleiding aanlevering externe partijen (2022-01)

 

Handleiding journaalprofiel

 

Conversie Journaal basis (938) naar Journaliseren (940)

 

FAQ conversie Journaal basis (938) naar Journaliseren (940)

 

FAQ Januari

 

 

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0