Hoe verwerk ik een wijziging van premiegroep?

Volgen

Van de belastingdienst ontvang je een bericht met daarin de gegevens omtrent de premiegroep/sector die bij jouw organisatie van toepassing is. Deze premiegroep dien je in te voeren in Loket Classic. Dit doe je op de volgende wijze:

Je gaat naar de omgeving -> Administratie.

Navigeer vervolgens naar Algemeen -> Algemene gegevens -> Administratie


Wijziging van sectorcode

Geldt de aanpassing van de premiegroep vanaf een bepaalde datum en zijn er verloningen over eerdere periodes? Bijvoorbeeld vanaf 2015? Dan dien je nog een extra handeling uit te voeren. De premiegroep in de inrichting is namelijk niet tijdsafhankelijk. Als je de premiegroep wijzigt is dit in principe voor alle jaren. De oude premiegroep dient voor de eerdere jaren handmatig op werknemerniveau gevuld te worden.

We zullen in dit voorbeeld uitgaan van een wijziging per 1-1-2015. Ga naar het dienstverband van de medewerkers welke in dienst waren voor de wijziging (vóór 2015). Via Salarisverwerking -> Diversen kun je een item toevoegen. Hier vul je de datum in dienst als ingangsdatum, bijvoorbeeld 1-1-2010 en de einddatum 31-12-2014.

Kies bij Afw.premiegr.sectorfonds het oude sectorfonds (tm 2015).

1.jpg

Met deze aanpassing zullen de jaren vóór 2015 gebruik maken van de afwijkende premiegroep sectorfonds op werknemerniveau. Voor 2015 en later is er geen afwijking op werknemerniveau en zal Loket.nl de instelling uit de inrichting gebruiken.

Staat er al een voorkomen bij Salarisverwerking -> Diversen? Je dient dan de gegevens te wijzigen en toe te voegen zodat de afwijkende (oude) premiegroep vanaf de datum in dienst tot aan de einddatum gevuld is. Let op: Je kunt alleen een voorkomen toevoegen na de bestaande regel. In dit voorbeeld moet dus eerst de regel verwijderd worden voordat je een voorkomen per 1-1-2010 aan kunt maken.

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0