Hoe verwerk ik een wijziging van premiegroep?

Volgen

Wanneer je een premiegroep dient aan te passen, kun je dit doen in Loket.nl Classic. 
Je wijzigt dit op Tabblad Adm.
Deze premiegroepwijziging geldt voor de gehele administratie en wordt automatisch gecorrigeerd bij de volgende loonaangifte.
Soms komt het voor dat je een nieuwe premiegroep moet toekennen vanaf een bepaalde datum, maar dat voor voorgaande periode de oude premie groep telt. Is dit het geval? Lees dan vooral verder. 

Meerdere premiegroepen in 1 administratie

De premiegroep is niet tijdsafhankelijk. Als je de premiegroep wijzigt is dit in principe voor alle jaren. Op dienstverbandniveau kun je echter een ingangsdatum en een einddatum voor een bepaalde premiegroep.

We zullen in dit voorbeeld uitgaan van een wijziging per 1-1-2015. Ga naar het dienstverband van de medewerkers welke in dienst waren voor de wijziging (vóór 2015). Via Salarisverwerking -> Diversen kun je een item toevoegen. Hier vul je de datum in dienst als ingangsdatum, bijvoorbeeld 1-1-2010 en de einddatum 31-12-2014.

Kies bij Afw.premiegr.sectorfonds het oude sectorfonds (tm 2015).

1.jpg

Met deze aanpassing zullen de jaren vóór 2015 gebruik maken van de afwijkende premiegroep sectorfonds op werknemerniveau. Voor 2015 en later is er geen afwijking op werknemerniveau en zal Loket.nl de instelling uit de inrichting gebruiken.
Om deze wijziging door te geven met terugwerkende kracht, dien je bij de werknemers loonaangifte = 1 in de variabele gegevens van desbetreffende periodes te vullen en te verlonen. 

 

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0