Actuele bugs (Laatste update 30-08-2023)

Volgen

In dit artikel zetten we de actuele bugs voor je op een rijtje. 
Daarnaast proberen we altijd een workaround te benoemen.
Dit artikel wordt geüpdatet wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn. 

 

iDeal button blijft beschikbaar terwijl de betaling wel via iDeal voldaan is
De iDeal button blijft op dit moment beschikbaar als de iDeal betaling voldaan is en de status 'Geaccepteerd' is. Normaliter zou de iDeal button dan niet meer zichtbaar zijn. We hebben dit in onderzoek en er wordt gewerkt aan een oplossing. Controleer bij het doen van de loonaangifte de status van de iDeal betaling om dubbele betalingen te voorkomen. 

 

Uitnodigen preboarden administratie zonder salarisverwerking
Wanneer je een nieuwe werknemer wilt uitnodigen voor het preboarden middels de knop ''werknemer uitnodigen'' en je kiest bij stap 1 een administratie zonder salarisverwerking krijg je op het moment van het versturen van de uitnodiging de foutmelding : ''ongeldige waarde voor werknemerprofiel''. Dit komt doordat er in een administratie zonder salarisverwerking geen werknemerprofielen beschikbaar zijn. Er wordt gewerkt aan een oplossing.

Terugboeking aan sociale verzekeringen bij betaald ouderschapsverlof (Update 10-05-2023)
Door een aanpassing aan de berekeningswijze zoals gecommuniceerd in update 11-04-2023 kunnen er herrekeningen op de sociale verzekeringen ontstaan. Dit is in de meeste gevallen niet de bedoeling.
We zien dit gebeuren bij het Type dienstverband Ouderschapsverlof waarbij de dagtabel is toegepast.

Extra info
Door de volgordelijkheid van het bepalen van de SV dagen en het SV-loon, worden de sociale verzekeringen onterecht herrekend. 
Voorheen bepaalden we eerst het premieloon van het hoofddienstverband en daarna van het dienstverband van het betaald ouderschapsverlof, dit hebben we met de update aangepast. 

Update 15-08-2023
Voor de meeste gevallen is dit inmiddels opgelost. 
Begin september gaan we kijken hoe en of we de berekening in combinatie het maximum premieloon kunnen corrigeren. We wachten op dit moment op de uitkomst van de wijziging van het Besluit Inkomstenverhouding voordat we hierover een beslissing nemen. 
Je kunt als workaround de desbetreffende componenten vrij laten geven en handmatig opgeven. 

Opgelost: Peildatum documentgeneratie wordt naar een dag eerder gezet in Loket.nl

Tijdens het genereren van een document dien je een peildatum in te voeren. In Loket.nl zien we dat die peildatum tijdens het genereren van het document naar een dag eerder wordt verzet. Dit zorgt ervoor dat bepaalde placeholders niet gevuld worden.
Workaround 1:  Document genereren in Loket.nl Classic
Workaround 2: Peildatum op een dag later zetten

Update 15-8-2023
Deze bug is met de update van 14-08-2023 opgelost. 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0