Journalisering Twinfield op basis van OAuth

Volgen

Deze beschrijving helpt je om de koppeling met Twinfield in Loket.nl vast te leggen.

  

Aandachtspunten inrichting Loket.nl

Om de nieuwe OAuth koppeling in te richten dien je eerst een keuze te maken:

  • Je hebt als kantoor inloggegevens van Twinfield voor één of meer werkgevers. Zie A
  • De werkgever heeft zelf inloggegevens van Twinfield. Zie B

 

A (gebruiker AK)

Op providerniveau leg je bij de gebruikers de link met Twinfield, Teams en gebruikers --> Gebruikers AK --> Koppelingen. We adviseren een nieuwe gebruiker aan te maken (Inlogmethode website: Via website en SSO) voor de koppeling met Twinfield. Deze gebruiker heeft geen rechten nodig. Ook is er op providerniveau geen koppeling met teams of werkgevers nodig. Het is mogelijk om de koppeling bij een bestaande gebruiker vast te leggen maar dit raden wij af.

mceclip0.png

Nadat je op het icoontjemceclip1.png bij Koppelingen klikt, verschijnt onderstaand pop upvenster.

 mceclip1.png

Geef bij het veld Omschrijving een omschrijving die duidelijkheid biedt bij het leggen van de koppeling op werkgeverniveau.

Nadat je op het icoontjemceclip3.png klikt verschijnt een inlogscherm van Twinfield.

mceclip2.png

Log in op het inlogscherm van Twinfield met je Gebruikersnaam, Wachtwoord en Omgevingscode die je als kantoor hebt waarmee je de boekingen voor je werkgevers in Twinfield verwerkt. Klik hierna op Inloggen.

mceclip3.png

Laat alle vinkjes aanstaan.
Klik vervolgens op Yes, Allow. Je komt dan weer automatisch terug in Loket.nl en je ziet de melding, “De koppeling is succesvol tot stand gebracht”.

 

B (gebruiker WG)

Met eenzelfde soort functionaliteit kan een werkgever ook een koppeling leggen door te klikken op Mijn koppelingen, via het menu achter het tandwiel rechtsboven in de applicatie.

mceclip4.png

Als de werkgever klikt op Mijn koppelingen verschijnt er een pop-upvenster.

mceclip6.png

Nadat de werkgever op het icoontje mceclip7.png heeft geklikt kan de werkgever de koppeling vastleggen.

mceclip1.png

Nadat de werkgever een omschrijving heeft opgegeven klikt de gebruiker op het icoontje mceclip9.pngwaarna het inlogscherm van Twinfield verschijnt. 

mceclip2.png
Hier verwerkt de werkgever de eigen inloggegevens (Gebruikersnaam, Wachtwoord en Omgevingscode) en klikt op de button Inloggen.

mceclip3.png

Laat alle vinkjes aanstaan. 
Klik vervolgens op Yes, Allow. Je komt dan weer automatisch terug in Loket.nl en je ziet de melding, “De koppeling is succesvol tot stand gebracht”.

 

Koppelen externe applicatie

Bij het vastleggen van de nieuwe OAuth koppeling op werkgeverniveau gaat de werkgevergebruiker naar tabblad Beheer-->Journaal en klikt hier de regel onder Journaalinrichting aan. Er verschijnt dan een nieuw veld waarin voor de Journaalapplicatie gekozen kan worden. Hier kan dan voor Twinfield gekozen worden waarbij je in het veld 'Koppeling' de naam van de koppeling selecteert welke je zojuist hebt aangemaakt. Let op, om dit te kunnen doen is minimaal het recht 'Beheer journaalapplicatie' benodigd. 

Let op, een AK-gebruiker kan NIET de koppeling tot stand brengen die door een werkgevergebruiker is vastgelegd middels het tandwieltje. Dit kan enkel de werkgever doen. De AK-gebruiker kan enkel de koppeling maken waarvan een connectie tot stand is gebracht middels een AK-gebruiker. 

Een gebruiker AK kan een selectie maken uit verschillende koppelingen op AK-niveau (indien aanwezig). Via Administratie --> Journaal --> Journaalinrichting -> Journaalapplicatie legt de gebruiker AK de koppeling vast die bij deze werkgever gebruikt moet worden voor Twinfield. Moet de journaalpost direct na accorderen loonrun worden gestart en naar Twinfield worden geëxporteerd geef dat dan aan zoals in onderstaand scherm.

mceclip6.png

Journaliseren met Twinfield (automatisch)

Maak je nog geen gebruik van automatisch exporteren journaal? Volg dan onderstaande methode.  Ga naar Journaliseren in Loket.nl en start daar de journaalrun voor de goedgekeurde loonrun.

Vervolgens verschijnt de journaalrun onder Niet geëxporteerde journaalruns.

mceclip8.png

Hier kun je kiezen voor Downloaden en  Versturen. Kies je voor de optie Versturen dan wordt de journaalpost door Loket.nl aangeboden aan Twinfield. Je kunt de standaard waardes tot dat moment nog muteren.

Aanvullende informatie

Foutieve koppeling gemaakt?

Heb je per abuis een foutieve koppeling gelegd dan kun je deze op gebruikersniveau of via Mijn koppelingen (middels tandwiel rechtsboven) verwijderen. De koppeling kun je niet verwijderen indien deze in gebruik is bij een werkgever. Een gebruiker waar een koppeling actief is kun je niet verwijderen.

Het veld Laatst gebruikt op op providerniveau

Na het opgeven van een omschrijving voor de koppeling, registreert Loket.nl het moment van aanmaken van de koppeling. Het veld Laatst gebruikt op toont automatisch de datum van de laatste verbinding met Twinfield. In de praktijk is dit het moment van verzending journaalbestand naar Twinfield.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0