Journalisering AccountView op basis van OAuth

Volgen

Deze beschrijving helpt je om de koppeling met AccountView in Loket.nl vast te leggen.

 

Maak gebruik van Journaalprofielen

Wil je met de koppeling AccountView aan de slag dan moet je gebruik maken van Journaalprofielen. (De nieuwe manier van journaliseren).

 

Aandachtspunten inrichting Loket.nl

Om de nieuwe OAuth koppeling in te richten dien je eerst een keuze te maken:

  • Je hebt als kantoor inloggegevens van AccountView voor één of meer werkgevers. Zie A
  • De werkgever heeft zelf inloggegevens van AccountView. Zie B

 

A (gebruiker AK)

Op providerniveau leg je bij de gebruikers de link met AccountView, Teams en gebruikers --> Gebruikers AK --> Koppelingen. We adviseren een nieuwe gebruiker (Inlogmethode website: Via website en SSO) aan te maken voor de koppeling met AccountView. Deze gebruiker heeft geen rechten nodig. Ook is er is op providerniveau geen koppeling met teams of werkgevers nodig. Het is mogelijk om de koppeling bij een bestaande gebruiker vast te leggen maar dit raden wij af.

mceclip0.png

Nadat je op het icoontjemceclip1.png bij Koppelingen klikt, verschijnt onderstaand pop upvenster.

 mceclip2.png

Geef bij het veld Omschrijving een omschrijving die duidelijkheid biedt bij het leggen van de koppeling op werkgeverniveau.

Nadat je op het icoontjemceclip3.png klikt verschijnt een inlogscherm van AccountView.

mceclip4.png

Leg op het inlogscherm van AccountView het e-mailadres en het wachtwoord vast die je als kantoor hebt waarmee je de boekingen voor je werkgevers in AccountView verwerkt. Klik hierna op Bevestigen. Je komt dan weer automatisch terug in Loket.nl en je ziet de melding, “De koppeling is succesvol tot stand gebracht”.

 

B (gebruiker WG)

Met eenzelfde soort functionaliteit kan een werkgever ook een koppeling leggen door te klikken op Mijn koppelingen, via het menu achter het tandwiel rechtsboven in de applicatie.

mceclip5.png

Als de werkgever klikt op Mijn koppelingen verschijnt er een pop-upvenster.

mceclip6.png

Nadat de werkgever op het icoontje mceclip7.png heeft geklikt kan de werkgever de koppeling vastleggen.

mceclip8.png

Nadat de werkgever een omschrijving heeft opgegeven klikt de gebruiker op het icoontje mceclip9.pngwaarna het inlogscherm van AccountView verschijnt. Hier verwerkt de werkgever de eigen inloggegevens (e-mailadres en wachtwoord) en klikt op de button Bevestigen.

mceclip10.png

Als de koppeling succesvol is zal de werkgever automatisch teruggestuurd worden naar Loket.nl en krijgt de melding, “De koppeling is succesvol tot stand gebracht”.

 

Koppelen externe applicatie

Bij het vastleggen van de nieuwe OAuth koppeling op werkgeverniveau krijgt de werkgevergebruiker automatisch de door hem/haar gerealiseerde koppeling te zien. Een gebruiker AK kan een selectie maken uit verschillende koppelingen op AK-niveau (indien aanwezig).

Automatisch journaliseren

Via Administratie --> Journaal --> Journaalinrichting -> Journaalapplicatie legt de gebruiker AK de koppeling vast die bij deze werkgever gebruikt moet worden voor AccountView. Moet de journaalpost direct na accorderen loonrun worden gestart en naar AccountView worden geëxporteerd geef dat dan aan zoals in onderstaand scherm.

mceclip11.png

Journaliseren met AccountView direct

Maak je nog geen gebruik van automatisch exporteren journaal? Volg dan onderstaande methode.  Ga naar Journaliseren in Loket.nl en start daar de journaalrun voor de goedgekeurde loonrun.

mceclip13.png

Vervolgens verschijnt de journaalrun onder Niet geëxporteerde journaalruns.

mceclip14.png

 

Hier kun je kiezen uit Downloaden en Versturen. Als je het bestand downloadt moet je het bestand zelf aanbieden aan AccountView. Kies je voor de optie Versturen dan wordt de journaalpost door loket.nl aangeboden aan AccountView.

Aanvullende informatie

Foutieve koppeling gemaakt?

Heb je per abuis een foutieve koppeling gelegd dan kun je deze op gebruikersniveau of via Mijn koppelingen (middels tandwiel rechtsboven) verwijderen. De koppeling kun je niet verwijderen indien deze in gebruik is bij een werkgever. Een gebruiker waar een koppeling actief is kun je niet verwijderen.

Het veld Laatst gebruikt op op providerniveau

Na het opgeven van een omschrijving voor de koppeling, registreert Loket.nl het moment van aanmaken van de koppeling. Het veld Laatst gebruikt op toont automatisch de datum van de laatste verbinding met AccountView. In de praktijk is dit het moment van verzending journaalbestand naar AccountView.

 

Aandachtspunten inrichting AccountView

Belangrijk is dat in AccountView.Net zichtbaar is dat de onderneming ook beschikbaar is voor de gebruiker.

Hiervoor log je in als beheerder van de AccountView.Net-omgeving en open je een gebruiker voor wie je dat wilt controleren:

mceclip15.png

Welke ondernemingen beschikbaar zijn voor de gebruiker is afhankelijk van de inrichting die je hiervoor in AccountView hebt gedaan.

Die inrichting in AccountView is als volgt:

  • kies in AccountView voor Document>Stamgegevens systeem>Ondernemingen.
  • Maak hier het boekjaar en de onderneming aan die je wil toevoegen aan Loket.
  • Update vervolgens in Loket de koppeling.

 

 

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0