Tweestapsverificatie in Loket.nl

Volgen

 

Tweestapsverificatie betekent dat je naast het opgeven van je gebruikersnaam en wachtwoord, je een extra code op dient te geven om toegang te krijgen tot Loket.nl. 
Heb je meerdere accounts in Loket.nl, download dan de Google Authenticator, daar is een mogelijkheid om meerdere accounts in te stellen. 

Activeren in Loket.nl

Alle gebruikers hebben de mogelijkheid om de extra beveiliging voor het inloggen te activeren. Rechtsboven bij de knop met je initialen, vind je Mijn profiel, daar beheer je je instellingen. 

 

Kies je voor deze menuoptie? Dan verschijnt het volgende scherm:

2.JPG

Doorloop eenmalig deze procedure en Tweestapsverificatie is vanaf dan voor jou geactiveerd. Je krijgt hiervan een melding rechtsboven in je scherm.

3.jpg

Inloggen Loket.nl

Zodra je inlogt en je gebruikersnaam en wachtwoord hebt opgegeven, verschijnt onderstaand scherm.

4.JPG

Vul hier de code in die je terug kunt vinden in de app die je op je mobile device hebt geïnstalleerd. De code die in de app wordt gegenereerd is een beperkte tijd geldig.

Onthoud dit apparaat 30 dagen

Vink je deze mogelijkheid aan? Dan zal de browser van het apparaat je inlog onthouden, zodat je niet telkens de verificatiecode hoeft in te vullen. Let op: deze functie werkt alleen op het apparaat waar je op dat moment op werkt.

Deactiveren in Loket.nl

Wil je geen gebruik meer maken van de tweestapsverificatie mogelijkheid? Ga dan weer naar Mijn profiel en vul de door de app gegenereerde code in ik klik op de opslaan button.

5.JPG

 

 

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0