2 factor authenticatie in Loket.nl (vanaf 5 april 2020)

Volgen

Activeren in Loket.nl

Alle gebruikers krijgen de mogelijkheid om de extra beveiliging voor het inloggen te activeren. Rechtsboven onder het tandwieltje verschijnt de nieuwe menuoptie 2 factor authenticatie-instellingen.

Kies je voor deze menuoptie? Dan verschijnt het volgende scherm:

Doorloop eenmalig deze procedure en 2 factor authenticatie is voor jou geactiveerd. Gebruik voor de 2 factor authenticatie een daarvoor bedoelde app, zoals Google Authenticator. Deze is te downloaden via de App Store of Google Play.

Inloggen Loket.nl

Zodra je inlogt en je gebruikersnaam en wachtwoord hebt opgegeven, verschijnt onderstaand scherm.

Vul hier de code in die je terug kunt vinden in de app die op je mobile device is geïnstalleerd. De code die in de app wordt gegenereerd, is een beperkte tijd geldig.

Onthoud dit apparaat 30 dagen

Vink je deze mogelijkheid aan? Dan zal de browser van het apparaat je inlog 30 dagen onthouden, zodat je niet telkens de verificatiecode hoeft in te vullen. Let op: deze functie werkt alleen op het apparaat waar je op dat moment op werkt.

Deactiveren in Loket.nl

Wil je geen gebruik meer maken van de 2 factor authenticatie mogelijkheid? Klik rechtsboven op het tandwieltje en klik op 2 factor authenticatie. Onderstaande scherm verschijnt. Vul de door de app gegenereerde code in ik klik op de opslaan button.

Kun je niet meer inloggen?

Kun je om wat voor reden dan ook niet meer inloggen met je verificatiecode? Neem dan contact op met je werkgever of het accountantskantoor. Deze kan de verificatie voor je uitzetten, zodat je bovenstaande acties weer opnieuw kunt instellen.

Deactiveren door gebruikersbeheerder

Gebruikers met de rechten Gebruikersbeheer Provider of Gebruikersbeheer Werkgever kunnen na verzoek van een gebruiker de 2 factor authenticatie deactiveren. Ga hiervoor naar de gebruiker en zet het veld 2 factor authenticatie actief op Nee.