2 factor authenticatie in Loket.nl

Volgen

 

Activeren in Loket.nl

Alle gebruikers krijgen de mogelijkheid om de extra beveiliging voor het inloggen te activeren. Rechtsboven onder het tandwieltje verschijnt de nieuwe menuoptie 2 factor authenticatie-instellingen. 

mceclip0.png

Kies je voor deze menuoptie? Dan verschijnt het volgende scherm:

mceclip1.png

Doorloop eenmalig deze procedure en 2 factor authenticatie is voor jou geactiveerd. Gebruik voor de 2 factor authenticatie een daarvoor bedoelde app, zoals Google Authenticator. Deze is te downloaden via de App Store of Google Play.

Inloggen Loket.nl

Zodra je inlogt en je gebruikersnaam en wachtwoord hebt opgegeven, verschijnt onderstaand scherm.

mceclip0.png

Vul hier de code in die je terug kunt vinden in de app die op je mobile device is geïnstalleerd. De code die in de app wordt gegenereerd, is een beperkte tijd geldig.

Onthoud dit apparaat 30 dagen

Vink je deze mogelijkheid aan? Dan zal de browser van het apparaat je inlog 30 dagen onthouden, zodat je niet telkens de verificatiecode hoeft in te vullen. Let op: deze functie werkt alleen op het apparaat waar je op dat moment op werkt.

Deactiveren in Loket.nl

Wil je geen gebruik meer maken van de 2 factor authenticatie mogelijkheid? Klik rechtsboven op het tandwieltje en klik op 2 factor authenticatie. Onderstaande scherm verschijnt. Vul de door de app gegenereerde code in ik klik op de opslaan button.

mceclip1.png

Kun je niet meer inloggen?

Kun je om wat voor reden dan ook niet meer inloggen met je verificatiecode? Neem dan contact op met je werkgever of het accountantskantoor.

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 1