Handleiding REST API koppeling

Volgen

Dit artikel omvat een beknopte generieke uitleg om te koppelen met de Loket.nl REST API.

Meer algemene informatie vind je op https://developer.loket.nl/

Specifieke informatie over de benodigde gebruiker staat onder https://developer.loket.nl/#section/Authorization/The-authorization-process

Welke gebruiker is nodig voor een REST API koppeling

• De gebruiker moet een nieuwe standaard Loket.nl gebruiker zijn (nadrukkelijk geen webservicegebruiker) die speciaal wordt aangemaakt voor de koppeling en nergens anders voor wordt gebruikt.
  • De gebruiker moet actief zijn (niet geblokkeerd).
  • De gebruiker moet toegang hebben tot de werkgever. Dit kan door middel van teams of door de gebruiker direct bij de werkgever aan te maken.
  • De gebruiker moet de juiste rechten hebben, individueel of via het team. Deze rechten verschillen per koppeling. Voor nu kan je deze rechten opvragen via de helpdesk, binnenkort zijn deze te raadplegen via het portaal.

Aanvullende zaken

• Een gebruiker kan toegang hebben tot meerdere werkgevers.
  • Een (reeds bestaande) SOAP webservicegebruiker is niet bruikbaar voor de REST API koppeling.
  • Gebruikersbeheer en het toekennen van rechten is aan de accountant en/of de werkgever.

Voor overige informatie omtrent het koppelen kun je het beste contact opnemen met de REST API koppelpartij.