Azure Active Directory voor Werkgevergebruikers

Volgen

Het is zover! Na de succesvolle implementatie van Azure Active Directory voor accountantskantoorgebruikers is het nu ook voor werkgevergebruikers mogelijk om via Active Directory in te loggen in Loket.nl. Dit betekent dat je nu ook voor werkgevergebruiker kunt instellen dat je eenvoudig via je Microsoft account kunt inloggen in Loket.nl.

We hebben hier het inlogscherm op aangepast. Op het eerste scherm vul je de gebruikersnaam in. Loket.nl checkt bij deze stap wat voor soort gebruiker je bent. Ben je een Azure Active Directory gebruiker, dan ga je direct naar het inlogscherm van Microsoft. Ben je geen Azure gebruiker, dan vul je in stap 2 je wachtwoord in en logt in bij Loket.nl. 

Let op: een Azure gebruiker kan enkel via zijn Microsoft account inloggen, niet (meer) via de inlogpagina van loket.nl.

 

Active Directory inrichten?

Wil jij met jouw organisatie ook gebruik maken van deze nieuwe functionaliteit? Volg dan onderstaande stappen om je gebruikers om te zetten naar Active Directory gebruikers: 

1. Stuur een e-mail naar api@loket.nl met het verzoek om een Azure Active Directory tenant toe te voegen. Stuur hierin de naam van je organisatie en de bijbehorende tenantID mee. Deze kun je uit je eigen Azure omgeving halen.

Laat ons ook weten middels welk accountants/administratiekantoor de salarisverwerking loopt. Als wij al deze gegevens hebben kunnen we voor jouw organisatie een tenant aanmaken die vervolgens te selecteren is op gebruikersniveau. 

2. Wijzig vervolgens voor alle gebruikers de inlogmethode naar Alleen via Azure AD. Dit veld kun je vinden op de gebruikerspagina.

Schermafbeelding_2022-03-30_135221.png

3. Selecteer vervolgens de naam van je organisatie in het veld Azure AD Tenant ID. Let op, deze naam staat hier alleen als je stap 1 goed hebt doorlopen en wij de tenant voor jouw organisatie bij ons hebben aangemaakt.

Schermafbeelding_2022-03-30_135709.png

4. De laatste stap is het invullen van het veld Azure AD User ID.  Je kunt hiervoor de ObjectID van de bijbehorende gebruiker uit Azure gebruiken. 

 

 

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0