Vervallen schalen en schaalcellen te herkennen aan ZZ*

Volgen

Met ingang van de CAO update van 24-10-2020 zijn bij alle vervallen salarisschalen en schaalcellen de omschrijvingen uniform gemaakt. Een vervallen schaal of schaalcel heeft voortaan ZZ* als eerste drie karakters, gevolgd door de oorspronkelijke omschrijving.

Het voordeel hiervan is dat alle vervallen schalen en schaalcellen alfabetisch helemaal onderaan de lijst komen te staan. Dit maakt het kiezen van de juiste salarisschaal en schaalcel bij de werknemer eenvoudiger. In het inrichtingsdeel op cao-, loonmodel- of administratieniveau kun je sorteren op de omschrijving om de alfabetische volgorde te zien.

Let op:
Vervallen schalen en schaalcellen worden vanaf nu niet meer bijgewerkt. In het verleden gebeurde dit soms wel met minimumlonen omdat dit een grotendeels geautomatiseerd proces is. Door deze consequente methodiek kunnen wij vervallen schalen en treden nu filteren uit dit proces.

Heb je bij je werknemers nog vervallen schalen of treden geselecteerd? Selecteer dan de juiste schaal of trede van de cao, of kies voor de ‘Wettelijk minimumloonschaal’ en bijbehorende trede.

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0