Voortgang ontwikkelingen Loket.nl

Volgen

We zitten niet stil, wat hebben we de afgelopen tijd opgeleverd en waar gaan we ons in de komende periode mee bezig houden? Onderstaand een overzicht welke nieuwe functionaliteiten wanneer zijn toegevoegd aan Loket.nl en wat er op korte termijn ontwikkeld gaat worden. Log in op https://login.loket.nl met je huidige productieaccount om toegang te krijgen tot alle nieuwe functionaliteiten.

Wat mag je op korte termijn van ons verwachten (kwartaal 4 2021):

• Administratieve onboarding (pre boarding) van een nieuwe medewerker. De werknemer gaat zelf, via Loket.nl, o.a. zijn persoonsgegevens doorgeven. Een eerste stap van het "muteren bij de bron" naar het aanmaken van een dienstverband.
  • Bij het toevoegen van een werknemerdossier is het mogelijk om een e-mail te sturen aan de werknemer om hem of haar hiervan op de hoogte te brengen. Deze slimme toepassing gaan we nu ook toepassen bij het collectief toevoegen van werknemerdossiers, het toevoegen van een werkgeverdossier en het toevoegen van een werknemerdossier op basis van een template (documentgeneratie).
  • Onze nieuwe verwerkingscarrousel is nog niet compleet. Het starten en verwerken van een loonrun en het aanmaken en accorderen van een loonaangifte kun je al via de nieuwe carrousel, binnenkort voegen we hier het aanmaken en accorderen van zowel de APG- als UPA pensioenaangiftes aan toe.
  • Een gebruikersgerichte startpagina, speciaal voor de provider gebruiker. Naast instellingen, links naar het helpdeskportaal en enkele slimme manieren om naar je werkgevers te navigeren ontwikkelen we ook tools om direct snel inzicht te krijgen in je processen. We starten hier met het inzichtelijk maken van de automatische processen.
  • We gaan een sterk verbeterde, globale filtering op dienstverbanden toevoegen. 1 keer instellen en verder op veel plekken alleen de dienstverbanden zien die horen bij jouw ingestelde filter, dat is efficiënt!
  • Het eerste deel van het beheren van werkgever gebruikers.
  • Een vernieuwde versie van de FTP dataset.
  • Daarnaast gaat onze volledige focus op de (provider) gebruikers optimaal faciliteren in de overstap naar het nieuwe Loket.nl. Meer hierover volgt snel.

Sinds update medio September 2021:

• Het nieuwe verlonings- en loonaangifteproces
  • Het toevoegen van een nieuwe werknemer / dienstverband
  • De eerste versie van zelf een exportbestand maken op basis van persoonsgegevens
  • De eerste versie van het nieuwe verlofoverzicht
  • Nieuwe manier van bewerken van e-mail templates
  • Inloggen via Azure active directory
  • het kunnen toevoegen en beheren van een Verlofregeling
  • Het in de salariscarrousel kunnen aangeven dat een werkgever klaar is met muteren

Sinds update begin mei 2021:

• Linkje vanuit Loket 3 naar de kennisbank van Loket.nl
  • Vastleggen van een extra e-mailadres en telefoonnummers bij een persoon.
  • Qwoater documentgeneratie
  • Ondertekenen van documenten
  • Transitievergoeding berekening

Sinds update 15 maart 2021:

• Sterk verbeterde lijstweergave van dienstverband en werkgever
  • Een e-mail kunnen sturen aan een werknemer als een document wordt toegevoegd aan het werknemerdossier.
  • Het vastleggen van een auto verstrekking op dienstverbandniveau
  • Het vastleggen van de afdrachtsverminderingen op dienstverbandniveau
  • Het vastleggen van eigen velden op dienstverbandniveau
  • Lijst met werknemermutaties op dienstverbandniveau
  • Het vastleggen van verstrekkingen op werkgeverniveau
  • Het vastleggen van eigen velden op werkgeverniveau

Sinds update 21 december 2020:

• Nieuwe vormgeving van notities, op persoon-, dienstverband-, werkgever-, en loonrun niveau.
  • Toegang geven tot het Werknemerloket
  • Eigen signalen op dienstverbandniveau
  • Het doen van ziek en hersteld meldingen
  • Het vastleggen van opleidingen op dienstverbandniveau
  • Het vastleggen van verstrekkingen op dienstverbandniveau

Sinds update 26 oktober 2020:

• output en gegevens van een openstaande en goedgekeurde UPA pensioenaangifte
  • Aanpassen van vaste gegevens van een medewerker -> Pensioenuitkering
  • Het up- en downloaden van Qwoater dossiervorming

Sinds update 14 september 2020:

• output en gegevens van openstaande en laatst geëxporteerde journaalrun op de startpagina en detailpagina.
  • Browser variabele gegevens nieuwe stijl.
  • bevestigde loonaangiftes responsemessages en status iDEAL betaling
  • output en gegevens van een openstaande en goedgekeurde APG pensioenaangifte
  •  aanpassing van de verlofgrafieken op dienstverbandniveau
  • Het downloaden van het rar bestand voor werkgever- en dienstverbandgegevens.
  • Loonaangifte betalen via iDEAL.

Sinds update 22 juli 2020:

• Widget voor afwezigheid op het startscherm (direct inzage wie gisteren, vandaag of morgen afwezig is)
  • Datum invoeren waarop de toegang tot het Werknemerloket voor een medewerker moet worden geblokkeerd
  • Met een druk op de knop terug naar Loket.nl classic

Vanaf 1 juli 2020:

Salaris op bedrijfsniveau:

• Aanpassen van bedrijfsgegevens
  • Raadplegen van loonoutput
  • Raadplegen van loonaangifte
  • Downloaden van SEPA bestand voor het betalen van de salarissen en/of de loonaangifte
  • Aanpassen van afdelingen
  • Aanpassen van functies

Salaris op medewerkersniveau:

• Aanpassen van vaste gegevens van een medewerker:
    • Salaris
    • Toeslagen en inhoudingen
    • Verzekeringen
    • Fiscale gegevens
    • Lease auto / auto van de zaak
    • Fondsen
  • Aanpassen van variabele gegevens
  • Aanpassen van persoonsgegevens bij een medewerker (adres, telefoon, etc)
  • Aanpassen van dienstverbandgegevens (tijdelijke dienstverband, werktijden, etc)
  • Aanpassen van contactpersonen, partner- en kindgegevens
  • Salaris van een medewerker vergelijken met de rest van de markt (salarischecker)

HR:

• Bekijken en afhandelen van signalen
  • Raadplegen van kalender (inzage in afwezigheid van medewerkers)
  • Afwikkelen van een verlofaanvraag
  • Aanpassen van verlof voor een medewerker
  • Bekijk van een gedetailleerd overzicht van verlof van een medewerker. Hierin staat al totale verlofsaldo, opgenomen verlof en gepland verlof
  • Bekijken en afhandelen van declaraties

Wil je in detail te weten komen welke tabbladen van Loket.nl we al hebben overgezet? We hebben hiervoor een handig schema opgesteld. Bekijk het schema in dit artikel.

Op de hoogte blijven van de voortgang? Houd dan deze pagina goed in de gaten. Op deze pagina zullen we je steeds informeren over nieuwe toevoegingen.