Koppelen ziekteverzuimregistratie met externe partij

Volgen

Absentiemanager en I-Signaal zijn voorbeelden van externe partijen die in gebruik zijn bij vele grote organisaties en MKB ondernemingen die daarmee hun verzuimregie in eigen beheer ondersteunen of het gebruik van de applicatie efficiënt delen met arbodienstverleners.

De functionaliteit van Loket.nl beperkt zich tot verzuimregistratie en daarbij behorende overzichten en voorziet niet volledig in het proces van het verzuimbeheer. Een uitzondering hierop is de situatie waarin de werkgever in Loket.nl een verzuimverzekering heeft afgesloten.

Loket.nl en de genoemde externe partijen hebben voor hun gezamenlijke gebruikers een einde gemaakt aan het dagelijkse ongemak van onafhankelijk van elkaar opererende systemen. Het effect is even simpel als doeltreffend: alle in– en uitdienstmeldingen en mutaties van ziekteverzuim en werknemergegevens die in de loop van een werkdag in Loket.nl zijn ingevoerd worden rond middernacht automatisch naar de externe partij overgedragen. Gebruikers die een snellere cyclus wensen kunnen de gegevensoverdracht op ieder gewenst tijdstip in de externe applicatie forceren.

Met de externe partij is het mogelijk ziek- en herstelmeldingen voor arbodienst, UWV en/of verzekeraar aan te maken en door te geven aan de ontvangende partij.

 

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan even contact op met je contactpersoon van je accountants- of administratiekantoor.

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0