Verlofaanvragen

Volgen

Wil jij je verlofaanvraag doen in Werknemerloket? In onderstaande tekst leggen wij in stappen uit hoe je dat kunt doen. Geen zin om de tekst door te lezen? Bekijk dan de video.

In het Werknemerloket kun je direct een verlofaanvraag indienen vanaf de startpagina of via de menuoptie HRM - Verlof - Onder het kopje Aanvragen.

De soort Verlof betreft het totale saldo van het wettelijk en bovenwettelijk verlof bij elkaar opgeteld. Als deze soort wordt gekozen, zal (een deel van) de verlofaanvraag eerst worden afgeboekt van de verlofsoort die wettelijk gezien als eerste vervalt en vervolgens eventueel nog van de andere verlofsoort. Zijn beide verlofsoorten of één van beiden niet toereikend dan komt het saldo in de min uit. Het is ook mogelijk om zelf te bepalen van welke verlofsoort (wettelijk of bovenwettelijk) de verlofaanvraag moet worden afgeboekt; deze afzonderlijke keuzemogelijkheden zijn ook beschikbaar onder Soort.

Het is niet mogelijk om bepaalde verlofsoorten niet zichtbaar te maken voor de werknemer. De werknemers zien alle verlofsoorten en we adviseren om bij een verlofaanvraag altijd te kiezen voor de soort Verlof, zodat de opname altijd goed gaat.

 

Aanvraag voor verlofopbouw

Bij de verlofsoort waarvan je werkgever bepaald heeft dat jij een opbouw aanvraag kunt indienen, krijg je bij de aanvraag de opties Opname en Opbouw te zien. Voor de rest werkt het hetzelfde als bij een aanvraag voor verlof.

Verlofaanvraag intrekken

Zolang de verlofaanvraag niet is behandeld, heb je nog de mogelijkheid om de verlofaanvraag in te trekken. Dit kan direct op de startpagina van het Werknemerloket onder het kopje Ingediende aanvragen. Hier klik je de ingediende verlofaanvraag aan en kies je voor Intrekken.

Via de menuoptie HRM - Verlof - Onder Overzicht verlofaanvragen kun je de ingediende verlofaanvra(a)g(en) raadplegen en intrekken. Als je de betreffende verlofaanvraag aanklikt en kiest voor Intrekken wordt de ingediende verlofaanvraag ingetrokken.

Na intrekking verandert de status naar Ingetrokken door aanvrager.

Let op: de verlofbehandelaar krijgt hiervan geen e-mailbericht!

 

Behandeling verlofaanvraag

Zodra er een verlofaanvraag via het Werknemerloket is ingediend, ontvangt de verlofbehandelaar een e-mailbericht. De verlofbehandelaar kan het verlof nu in behandeling nemen. De verlofbehandelaar zal de verlofaanvraag voorzien van de status Geaccepteerd of Geweigerd. Ook kan de verlofbehandelaar een opmerking toevoegen. Dit kan op werknemerniveau via HRM -> Verlofadministratie -> Verlofaanvraag en daar de betreffende verlofaanvraag aanklikken. Daarna kan de verlofbehandelaar, met de button Bewerken, een opmerking plaatsen in het vakje Opmerking behandelaar. Als daarna de verlofaanvraag wordt goed- of afgekeurd krijgt de werknemer de opmerking te zien in het WNL en ontvangt hij/zij ook een e-mailbericht over de afwikkeling van de verlofaanvraag. Bij een geaccepteerde verlofaanvraag worden de verlofmutaties direct in het Werknemerloket verwerkt en inzichtelijk gemaakt op de verlofkaart.

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0