Update Loket.nl 16-01-2023

Volgen

Vanavond rond 21:30 voeren wij een update uit.
Hiermee lossen we het issue met APG op en leveren wij o.a. onderstaande zaken op.
Let op! Na deze update vind je de instellingen en de switch-button rechtsbovenin.

Verlofaanvragen behandelen via de kalender
In Loket.nl Classic is het mogelijk om verlofaanvragen via de kalender te behandelen. We hebben deze optie nu ook in Loket.nl toegevoegd.

Salarisvoorstellen in Loket.nl
Een aantal CAO's zijn ingericht om automatisch salarisvoorstellen te genereren. Wil je hier meer over weten? Lees dan dit artikel.

In het takencentrum in Loket.nl is nu deze button toegevoegd zodat je ook daar de salarisvoorstellen kunt bekijken en toepassen. mceclip1.png

Beëindiging overzicht journaalpost basis
Wanneer er gebruik wordt gemaakt van het journaalprofiel, worden er op dit moment ook nog overzichten getoond ten aanzien van journaal Basis. We gaan deze verwijderen uit Loket.nl.
Dit houdt in dat wanneer er een journaalrun op basis van het journaalprofiel wordt gemaakt, onderstaande overzichten bij nieuwe loonruns niet meer worden getoond bij Verloningen - Downloads.

mceclip2.png

2 Factor authenticatie aanpassen in Loket.nl
In Loket.nl is het nu mogelijk om de 2 Factor authenticatie uit te zetten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer een gebruiker een nieuwe telefoon heeft of een andere authenticatieapp wil gaan gebruiken. 
mceclip4.png

Aanpassing signaal aanbod vaste uren oproepkracht.
Het signaal 'Aanbod vaste uren oproepkracht' kijkt nu naar de datum in dienst. Dit was niet altijd kloppend. Het signaal hoort in sommige gevallen te kijken naar de historische datum in dienst. 
Loket.nl zal vanaf nu kijken naar de historische datum in dienst wanneer deze gevuld is. 

Automatisch uren opname ouderschapsverlof boeken op hoofddienstverband.
Wanneer er uren ouderschapsverlof via component UREN OUDERSVRL (4120) geboekt worden op het subdienstverband, dan zullen de uren automatisch op het hoofddienstverband gemuteerd worden op
UREN OPN OSV (4121). Let op, dit werkt vooralsnog alleen wanneer de uren van het ouderschapsverlof worden berekend door middel van het draaien van de automatische processen. 

Aanpassing AWf-herziening dubbele dienstverbanden
De 30% overschrijding werd niet altijd goed berekend in het geval van dubbele dienstverbanden en BBL-dienstverbanden. We hebben dit aangepast. 

MDV-overzicht
Bij Rapporten - Salarisverwerking hebben we het overzicht MDV meldingen openstaand toegevoegd. 

Als gebruiker eenvoudig je gegevens aanpassen

We hebben vanaf deze update een pagina toegevoegd waar jij als gebruiker je eigen gegevens kunt beheren. Je kunt hier eenvoudig bijvoorbeeld je wachtwoord of gebruikersnaam wijzigen. Daarnaast kun je hier ook je naam en telefoonnummer beheren.

1cd4954294e68ad3ede6b995f480577c.gif

 

Design system Loket.nl
Een van de hoofdthema’s die we voor 2023 hebben bepaald is een optimale gebruikerservaring. Logisch gebruik, efficiënte navigatie en consistentie zijn hierin belangrijke factoren. Om hier verdere invulling aan te geven werken onze designers Marijke en Robin volop aan ons Loket.nl design system. De komende tijd leveren we systematisch een aantal kleine aanpassingen op die te gunste zijn van het gebruikersgemak. Elke sprint maken we de applicatie weer een stukje logischer, efficiënter of consistenter. De eerste voorbeelden hiervan zie je hieronder

3853b9ec-9a75-4d08-833c-cbc5746ecf3a.png


e010241d-5d7b-4476-b963-ce584d02b7c4.png


 Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0