(Update) Verwerking APG berichten 2023

Volgen

17-1-2023: Alle APG berichten die in de wachtrij stonden, zijn vanochtend naar APG verstuurd. Het verzenden voor APG gebeurt nu weer normaal.

 

11-1-2023:

Momenteel worden de aangiftes van APG niet verstuurd, dit zal automatisch weer hersteld worden. 

LET OP!Dit geldt voor alle berichten, ook berichten van 2022 of eerder. APG is daarvan op de hoogte.

Aankomende maandagavond leveren we een kleine wijziging op dat we het nieuwe element weglaten als deze 0 is. Dit gebeurt op het moment van verzending, vandaar het tijdelijk stopzetten.

Jullie hoeven op dit moment niets te doen. Je kunt gewoon APG berichten aanmaken en bevestigen.

Vanaf a.s. dinsdag (17-1-2023) zal het verzenden weer worden aangezet. Alle berichten worden dan alsnog verstuurd zonder het element Productloon Incidenteel

 

APG publiceert elk jaar een nieuwe XSD (schema hoe het bericht eruit moet zien) voor de pensioenaangifteberichten. Daar zitten elk jaar wijzigingen in, zo ook voor 2023.

Het blijkt nu dat er twee zaken zijn die niet helemaal lekker lopen.

1) Het product (fonds) VPL voor ambtenaren (ABP), dit fonds heeft in Loket.nl de omschrijving 'Inkoop Voorwaardelijk Pensioen (IVP)'. 

Het product VPL is door APG beëindigd per 1-1-2023 en mag niet meer worden aangeleverd via het APG bericht. Dit zit n iet meer in de XSD voor 2023.

Voor werknemers waar dit fonds nog actief is, moet deze beëindigd worden per 31-12-2022.

Heb je al verloond in 2023, dan zal er een extra verloning gedraaid moeten worden voor de tegenboeking van dit fonds. Dit zou slechts een afdracht moeten zijn.

Is er al een APG bericht aangemaakt voor 2023 voor deze werkgevers, dan moet deze uiteraard eerst geannuleerd worden.

Reeds bevestigde APG berichten van 2023 kunnen niet verstuurd worden naar APG (omdat deze niet aan de XSD voldoen) en worden door ons verwijderd. Deze berichten moeten dan opnieuw aangemaakt worden.

 

2) Er is een nieuw element toegevoegd in het APG bericht, 'Productloon Incidenteel'. Het productloon incidenteel wordt alleen gebruikt voor ABP Militairen. Nu zitten die niet in Loket.nl dus hebben wij die op 0 gesteld voor alles. Het bericht voldoet dan aan de XSD van APG voor 2023.
Je kunt dit gegeven overigens niet zelf vullen via Loket.nl. 

Nu meldt APG ons dat alle berichten voldoen aan de XSD, maar dat APG alle berichten afkeurt omdat dit onderdeel in het bericht zit. APG heeft een extra controle op de berichten staan dat dit enkel en alleen voor Militairen aangeleverd mag worden.

We hebben daarop besloten om de verzending van APG berichten vanaf vanmiddag +/- 15.30 (11-1-2023) stop te zetten.

l. 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0