Vanaf 10 mei 1 centrale URL voor Loket.nl

Volgen

Er komt één centrale login URL voor alle Loket.nl gebruikers, namelijk: https://login.loket.nl/. Deze URL zal je bekend voorkomen, want hiermee log je in op het nieuwe Loket.nl. Vanaf 10 mei 2022 is dit de centrale login URL. Dat betekent dat alle gebruikers op deze URL terechtkomen als zij gebruik gaan maken van Loket.nl. Alle varianten met online.loket.nl/xxx.prd.loket/ komen te vervallen. In dit artikel nemen we je graag mee in o.a.:

  • onze ondersteunende materialen die jij kunt inzetten richting werkgevers;
  • de voordelen van het werken met één URL;
  • wat je van ons kunt verwachten de komende tijd

Werkgevers informeren

Al ruim 40.000 werkgevers maken gebruik van de nieuwe versie van Loket.nl. Dat maakt de kans groot dat een deel van jouw klanten al kennis heeft gemaakt met de nieuwe versie. Een groep kantoren heeft hun klanten al proactief geïnformeerd over de nieuwe versie en een deel heeft zelf zijn of haar weg gevonden. Vanaf 10 mei zal de URL van het nieuwe Loket.nl de centrale inlog URL zijn voor iedereen. Om te ondersteunen bij het informeren over de overgang naar de nieuwe versie hebben wij verschillende materialen ontwikkeld, zoals een handleiding en video. Deze kun je hier vinden.

Daarnaast zullen wij binnenkort ook een aankondiging van de overgang plaatsen aan de rechterkant van het inlogscherm van Loket.nl Classic. In dat bericht vertellen wij over de overstap naar de nieuwe URL voor alle gebruikers en wijzen we hen op het eventueel aanpassen van de snelkoppeling naar de applicatie op het bureaublad of in de favorieten.
De centrale URL geldt voor iedereen en is niet per kantoor/werkgever in te stellen. Ook maakt het niet uit wat voor gebruiker je bent, zowel een AK-gebruiker als WG-gebruiker landt vanaf 10 mei in de nieuwe versie. 

Let op: Voor werkgevergebruikers die gebruik maken van een SSO-portaal kan het zijn dat zij gevraagd worden om de consentflow eenmalig opnieuw te doorlopen. Geen zorgen, ook hier hebben wij een handleiding voor.

Wat zijn de voordelen van het werken met één URL?

Er zijn verschillende voordelen te benoemen over het werken met één URL, deze sommen we graag voor je op.

  1. Geen ingewikkelde URL’s meer, maar één URL voor alle Loket.nl gebruikers
    2. Sneller inloggen zonder captcha, maar uiteraard wel met behoud van onze hoge veiligheidsstandaarden
    3. Direct toegang tot de nieuwste functionaliteiten
    4. Gemakkelijk schakelen tussen het nieuwe Loket.nl en Loket.nl Classic. Wil een gebruiker toch nog graag even terug naar Loket.nl Classic? Met één druk op de knop switch je als gebruiker tussen Loket.nl en Loket.nl Classic.

Wat kun je de komende tijd verwachten?

Zoals eerder in dit artikel benoemd, zullen we binnenkort starten met een aankondiging van de overgang op het inlogscherm van Loket.nl Classic. Daarnaast blijven we natuurlijk, zoals je van ons gewend bent, doorontwikkelen aan Loket.nl. Zo staat er een Spring Release te wachten met mooie nieuwe functionaliteiten. Denk hierbij aan de Marketplace met koppelmogelijkheden en de status van het verloningsproces zichtbaar op de startpagina voor jou als accountantskantoorgebruiker. Klik hier om te zien wat je nog meer op korte termijn kunt verwachten.

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0